logo-print

Άρθρο Τέταρτο - Νόμος 4366/2016

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/02/2016

Υπό κωδικοποίηση
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

«ΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΩΘΕΙΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10 ΤΟΥ Ν. 1198/1981 (Α΄ 238) ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Άρθρο 1

Κύρωση σύμβασης

Κυρούται και αποκτά ισχύ νόμου, από τη δημοσίευση στην ΕτΚ, η σύμβαση που καταρτίσθηκε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Ιδρύματος Σταματίου Δεκόζη −Βούρου και του σωματείου «Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής», με την οποία τροποποιείται η κυρωθείσα με το άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (ΦΕΚ 238 Α΄) «Σύμβαση Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών», η οποία έχει ως εξής:

ΑΡΙΘΜΟΣ 40.414

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 7431/1981 ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟΥ ΔΩΡΕΑΣ

Στην Αθήνα, σήμερα, στις είκοσι έξι (26) του μηνός Ιανουαρίου του έτους δύο χιλιάδες δέκα έξι (2016), ημέρα Τρίτη, στο επί της οδού Νίκης αριθμ. 5−7 Κτήριο, που στεγάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, στο γραφείο του Υπουργού, όπου με κάλεσαν και ήλθα για την υπογραφή του παρόντος ενώπιον εμού του Συμβολαιογράφου και κατοίκου Αθηνών, Γεωργίου Θωμά Στεφανάκου, μέλους της εταιρείας συμβολαιογράφων με την επωνυμία “Γεώργιος Στεφανάκος − Ευαγγελία Διονυσίου Εταιρεία Συμβολαιογράφων”, με έδρα στην Αθήνα (Ομήρου 24), εμφανίστηκαν οι μη εξαιρούμενοι από το νόμο:

αφενός: 1) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, του Στέφανου και της Μαρίας ο οποίος γεννήθηκε στο Ρότερνταμ Ολλανδίας το έτος 1960, κατοικεί στην Κηφισιά Αττικής (οδός Μυτιλήνης αρ. 15) και είναι κάτοχος του υπ’ αριθμ. Σ.280198/1995 δελτίου ταυτότητας του Α.Τ. Κηφισιάς, που παρίσταται υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, και

2) ο Αριστείδης−Νικόλαος− Δημήτριος Μπαλτάς, του Αλεξάνδρου και της Άννας, ο οποίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το έτος 1943, κατοικεί στην Αθήνα (οδός Κάλβου 125−129) και είναι κάτοχος του υπ’ αριθ. ΑΒ 664713/2006 δελτίου ταυτότητας του Τ.Α. Κυψέλης, που παρίσταται υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας,

αφ’ ετέρου: ο Παναγιώτης Δημαράς, του Χαραλάμπους και της Πολυξένης δικηγόρος ο οποίος γεννήθηκε στη Σπάρτη το έτος 1940, κατοικεί στην Αθήνα (Αναγνωστοπούλου 36) και είναι κάτοχος του υπ’ αριθμ. ΑΒ 281243/2006 δελτίου ταυτότητας του Τ.Α. Συντάγματος,, ο οποίος παρίσταται εν προκειμένω ως νόμιμος εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του εδρεύοντος στον Δήμο Αθηναίων (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη) Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» το οποίο αναγνωρίσθηκε και εγκρίθηκε το καταστατικό του με την υπ’ αριθμόν 12.668/27.11.1953 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων με αριθμό Μητρώου 2051 και ενεργεί εν προκειμένω δυνάμει ειδικής εντολής του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω Σωματείου με απόφασή του που λήφθηκε κατά την υπ’ αριθ. 404 συνεδρίαση αυτού της 20/01.2016, απόσπασμα των πρακτικών της οποίας προσαρτάται στο παρόν

και εκ τρίτου: ο Ευθύμιος Χριστοδούλου του Νικολάου και της Ηλέκτρας οικονομολόγος, ο οποίος γεννήθηκε στην Λάρισα το έτος 1932, κατοικεί στην Φιλοθέη Αττικής (οδός Λουκή Ακρίτα αριθ. IB), κάτοχος του υπ’ αριθ. ΑΒ. 049858/2006 δελτίου ταυτότητας του Τ.Α. Φιλοθέης, ο οποίος παρίσταται εν προκειμένω ως Πρόεδρος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του εδρεύοντος στον Δήμο Αθηναίων (οδός Σταδίου αριθ. 19) Ιδρύματος με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΔΕΚΟΖΗ ΒΟΥΡΟΥ», το οποίο συνεστήθη δια της υπ’ αριθ. 2896/11.7.1956 δημοσίας διαθήκης του Αλεξάνδρου Κ. Βούρου, συνταγείσης ενώπιον του συμβολαιογράφου Αθηνών Φωκίωνος Έρωτα που δημοσιεύθηκε με το υπ’ αριθ. 3932/1959 πρακτικό του Πρωτοδικείου Αθηνών και εγκρίθηκε με το από 16.7.1959 Β.Δ. που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθ. 153/5.8.1959 ΦΕΚ (τ.Α΄), που παρίσταται υπό την ιδιότητά του ως εκπροσώπου, διοικητή και διαχειριστή του εδρεύοντος στην Αθήνα Ιδρύματος Σταματίου Δεκόζη − Βούρου (διάταγμα της 26 Ιουλίου/5 Αυγούστου 1959, ΦΕΚ 153 τεύχος πρώτον),

οι οποίοι συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν τα εξής:

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 7431/1981 «Συμβάσεως Ιδρύσεως, Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς», η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (Α΄ 238) ιδρύθηκε το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ», το οποίο διέπεται από τις διατάξεις της ιδρυτικής συμβάσεως και τις διατάξεις του νόμου.

Με τις διατάξεις της παραγράφου 11 του άρθρου 45 του ν. 3943/2011 (Α΄ 66), το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ορίζονται στη διάταξη αυτή, από της καταθέσεως στη Βουλή για κύρωση τροποποιητικής σύμβασης της υπ’ αριθ. 7431/1981 «Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς», που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν, 1198/1981 (Α΄ 238).

Σύμφωνα δε με τις προαναφερθείσες διατάξεις, με την τροποποιητική σύμβαση θα τροποποιηθεί το άρθρο 3 της υπ’ αριθ. 7431/1981 Συμβάσεως, κατά τρόπον ώστε η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, να διορίζεται απευθείας από τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών.

Ήδη, σε εκτέλεση όσων προβλέπονται στην υποπαράγραφο β) της παρ. 11 του άρθρου 45 του ν. 3943/2011 και ειδικότερα προκειμένου, μεταξύ άλλων, να συναφθεί η προβλεπόμενη στις διατάξεις αυτές τροποποιητική σύμβαση της υπ’ αριθ. 7431/1981 «Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς», με την οποία να τροποποιείται το άρθρο 3 αυτής, με το περιεχόμενο που προαναφέρθηκε, οι ως άνω συμβαλλόμενοι, υπό τις προαναφερθείσες ιδιότητες τους, συμφωνούν, συνομολογούν και αποδέχονται τα εξής:

Άρθρο Πρώτο

Το άρθρο 3 της υπ’ αριθ. 7431/1981 «Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς», που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (Α΄ 238), αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 3 Το νομικό πρόσωπο «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ» διοικείται από ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο, που διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και επιλέγεται μεταξύ προσώπων εγνωσμένου κύρους. Το αξίωμα του συμβούλου είναι τιμητικό και άμισθο.

Έξι (6) από τους συμβούλους επιλέγονται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, δύο (2) από τον Υπουργό Οικονομικών και τρεις (3) από τους συμβούλους διορίζονται υποχρεωτικά, ύστερα από προηγούμενη έγγραφη υπόδειξη του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ», από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού καλεί υποχρεωτικά τον Σύλλογο, να υποδείξει τους συμβούλους που προβλέπονται στο προηγούμενο εδάφιο, δυο τουλάχιστον μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Σύλλογος οφείλει να προβεί στην υπόδειξη των συμβούλων μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη λήψη της προβλεπόμενης στο προηγούμενο εδάφιο πρόσκλησης του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σε περίπτωση που ο Σύλλογος παραλείψει να προβεί στην υπόδειξη των συμβούλων, ο Υπουργός δικαιούται να συμπληρώσει τον ελλείποντα αριθμό συμβούλων, για την προκειμένη θέση, από τον κατάλογο των μελών του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ». Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής, αρχομένη από το διορισμό του, παρατείνεται δε μέχρι το διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου αλλά όχι πέραν του έτους. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δύνανται να επαναδιορίζονται. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει, μεταξύ των μελών του, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο αυτού. Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγεται υποχρεωτικά ένας από τους συμβούλους που ορίζονται απευθείας υπό τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ ο Αντιπρόεδρος εκλέγεται μεταξύ των συμβούλων που έχουν υποδειχθεί από το Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ».

Αν κενωθεί θέση συμβούλου πριν από τη λήξη της θητείας του λόγω θανάτου, παραίτησης ή από οποιασδήποτε άλλη αιτία, το Διοικητικό Συμβούλιο γνωστοποιεί τούτο χωρίς καθυστέρηση στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για να προβεί στον διορισμό νέου συμβούλου, η θητεία του οποίου διαρκεί μέχρι τη λήξη της θητείας του συμβούλου που αντικαθίσταται. Αν τη θέση που κενώθηκε κατείχε σύμβουλος που είχε υποδειχθεί από το Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ», για την πλήρωση της θέσης αυτής εφαρμόζεται ανάλογα η. διαδικασία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο.»

Άρθρο Δεύτερο

Το έκτο εδάφιο του άρθρου 4 της υπ’ αριθ. 7431/1981 «Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς», που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (Α΄ 238), αντικαθίσταται ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία αν παρίστανται ή εγκύρως αντιπροσωπεύονται έξι (6) τουλάχιστον εκ των συμβούλων, ουδέποτε όμως οι παρόντες σύμβουλοι μπορεί να είναι λιγότεροι από πέντε. Για τη λήψη αποφάσεων επί θεμάτων που αναφέρονται στο άρθρο 6 περ. γ) καθώς και το άρθρο 11 σχετικά με την ακίνητη περιουσία που παραχωρήθηκε κατά τα άρθρα 8 και 9 στον Οργανισμό από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής» ως και κάθε εν γένει θέμα που άπτεται των εκ της συμβάσεως δικαιωμάτων του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία αν παρίστανται ή εγκύρως αντιπροσωπεύονται εννέα (9) τουλάχιστον εκ των συμβούλων».

Άρθρο Τρίτο

Στο τέλος του ογδόου εδαφίου του άρθρου 4 της υπ’ αριθ. 7431/1981 «Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς», που κυρώθηκε μετο άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (Α΄ 238), προστίθενται νέα εδάφια που έχουν ως εξής:

«Ειδικώς, αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορούν θέματα που αναφέρονται στο άρθρο 6 περ. γ), καθώς και στο άρθρο 11 σχετικά με την ακίνητη περιουσία που παραχωρήθηκε κατά τα άρθρα 8 και 9 στον Οργανισμό από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής» ως και κάθε εν γένει θέμα που άπτεται των εκ της συμβάσεως δικαιωμάτων του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» λαμβάνονται με τη θετική ψήφο τουλάχιστον εννέα (9) των παρισταμένων ή εγκύρως αντιπροσωπευόμενων ψήφων. Με αποφάσεις του ΔΣ που λαμβάνονται κατά τη συνήθη απαρτία και πλειοψηφία μπορεί να ορίζονται, χωρίς τους περιορισμούς που μπορεί να επιβάλλονται από άλλες διατάξεις, οι όροι πρόσληψης, οι όροι και προϋποθέσεις απασχόλησης καθώς και το καθεστώς αμοιβών του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ως και μέχρι έξι (6) προσώπων ειδικών προσόντων ή δεξιοτήτων, για τις λειτουργικές ανάγκες του ΟΜΜΑ καθώς και για τις ανάγκες πραγματοποίησης μουσικών και καλλιτεχνικών εν γένει προγραμμάτων, εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που εντάσσονται στους σκοπούς του. Οι πάσης φύσεως αμοιβές ή απολαβές που καταβάλλονται στα πρόσωπα αυτά δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν τις αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, όπως αυτές κάθε φορά καθορίζονται».

Άρθρο Τέταρτο

Στο τέλος του δευτέρου εδαφίου της περ. γ) του άρθρου 5 της υπ’ αριθ. 7431/1981 «Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς», που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (Α΄ 238), προστίθεται νέο εδάφιο που έχει ως εξής:

«Παραχωρείται επίσης δωρεάν η χρήση των αιθουσών του Μεγάρου στον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής για μέχρι πέντε (5) εκδηλώσεις ετησίως στις δύο μεγάλες αίθουσες Χρήστου Λαμπράκη και Αλεξάνδρας Τριάντη και μέχρι πέντε (5) εκδηλώσεις ετησίως σης μικρές αίθουσες, οι οποίες εκδηλώσεις μπορεί να εντάσσονται, ύστερα από συμφωνία με την Διοίκηση του ΟΜΜΑ, στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΟΜΜΑ και του Megaron Plus, ακόμη και υπό την μορφή συμπαραγωγών».

Άρθρο Πέμπτο

1. Η διαχείριση, λειτουργία και εν γένει χρήση των χώρων και εγκαταστάσεων που έχουν κατασκευασθεί ειδικά και έχουν παραχωρηθεί κατά δωρεάν χρήση, ήδη κατά την ημερομηνία υπογραφής του παρόντος, στο Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14 της υπ’ αριθ. 7431/1981 Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (238 Α΄) γίνεται με απόφαση των καταστατικών οργάνων του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» σύμφωνα με τους αναφερόμενους στο καταστατικό σκοπούς του.

2. Από της ενάρξεως ισχύος της παρούσης συμβάσεως και εν σχέσει με τους άνω χώρους και εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί κατά δωρεάν χρήση, ήδη κατά την ημερομηνία υπογραφής του παρόντος, στο Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», σε εφαρμογή των διατάξεων της προηγουμένης παραγράφου και εκείνων του άρθρου 14 της υπ’ αριθ. 7431/1981 Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς, που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (238 Α΄), ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» διατηρεί την ακώλυτη δωρεάν χρήση των χώρων αυτών ως και των κοινοχρήστων χώρων του κτηρίου, όπως αυτοί εμφαίνονται και απεικονίζονται στα από 18.11.2008 διαγράμματα του «Γραφείου Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη ΕΠΕ», που προσαρτώνται στην υπ’ αριθμ. 38962/2014 πράξη συστάσεως διηρημένων ιδιοκτησιών στο κτηριακό συγκρότημα «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», του συμβολαιογράφου Αθηνών Γεωργίου Θωμά Στεφανάκου, όπως αυτοί περιγράφονται υπό στοιχεία III και IV στην πράξη αυτή και υπό τους. όρους αυτής προς εξυπηρέτηση των αναφερομένων στο άνω άρθρο 14 χρήσεων και των καταστατικών του σκοπών, διασφαλιζομένης σε κάθε περίπτωση της ελευθέρας προσβάσεως των μελών του Συλλόγου και του κοινού στους χώρους αυτούς.

3. Το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης βαρύνει αποκλειστικά τον Σύλλογο «Oι Φίλοι της Μουσικής». Λοιπές δαπάνες που αφορούν ιδίως την ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση και την τεχνολογική εν γένει αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης καλύπτονται με απόφαση του Ο.Μ.Μ.Α., η οποία λαμβάνεται μετά από αίτηση του Συλλόγου, επί τη βάσει προϋπολογισμού και απολογισμού δαπανών που υποβάλλει ο Σύλλογος στον ΟΜΜΑ και εντός των ορίων του ετήσιου προϋπολογισμού του ΟΜΜΑ.

Άρθρο Έκτο

Στο τέλος του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 7431/1981 «Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς», που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (Α΄ 238), προστίθενται νέα εδάφια που έχουν ως εξής:

«Στο σκοπό του Οργανισμού εντάσσονται επίσης δραστηριότητες και δράσεις σχετικές με την ενίσχυση της πρόσβασης στη γνώση και την εκπαίδευση, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του πνευματικού πλούτου της Ελλάδος καθώς και την ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών μέσω πολιτιστικών δράσεων.

Για την εξυπηρέτηση των σκοπών του ο Οργανισμός μπορεί να εκπονεί και να υποβάλει σχετικά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα άσο και στο εξωτερικό προς εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, την αξιοποίηση κοινοτικών ενισχύσεων, διαπεριφερειακών και διαδημοτικών Κοινοτικών Προγραμμάτων.»

Άρθρο Έβδομο

Κατά τα λοιπά, ισχύουν όλοι ανεξαιρέτως οι όροι και συμφωνίες που περιλαμβάνονται στην παραπάνω υπ’ αριθ. 7431/1981 Σύμβαση Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς, που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (238 Α΄), με την οποία η παρούσα αποτελεί ενιαίο όλο.

Η ισχύς της παρούσας συμβάσεως αρχίζει από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νόμου που την κυρώνει.

Τα ανωτέρω συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν οι ως άνω συμβαλλόμενοι. Σε πίστωση όλων των ανωτέρω, συντάχθηκε το παρόν επί [...] φύλλων εισπραχθέντων τελών και δικαιωμάτων μου, το οποίο αφού αναγνώσθηκε ενώπιον όλων των παρισταμένων και βεβαιώθηκε, υπογράφεται ως έπεται.

Οι Συμβαλλόμενοι

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

send