logo-print

Άρθρο 6 - Προεδρικό Διάταγμα 8/2016

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/02/2016

Κωδικοποιημένο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση

Από την 30η Ιανουαρίου 2014, ημερομηνία κατά την οποία υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) η απόφαση 2136 (2014), τα μέτρα που αναφέρονται στο άρθρο 4 του παρόντος εφαρμόζονται στα ακόλουθα άτομα και, όπως αρμόζει, στους φορείς, όπως καθορίζονται από την Επιτροπή, η οποία συστήθηκε σύμφωνα με την παράγραφο 8 της απόφασης 1533 (2004) του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.):

(α) Άτομα ή φορείς που ενεργούν κατά παράβαση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τα Κράτη Μέλη σύμφωνα με τα άρθρα 1, 2 και 3 του παρόντος.

(β) Πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες αλλοδαπών ενόπλων ομάδων που επιχειρούν εντός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, οι οποίοι παρεμποδίζουν τον αφοπλισμό και τον εθελοντικό επαναπατρισμό ή την επανεγκατάσταση μαχητών που ανήκουν στις ομάδες αυτές.

(γ) Πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες Κογκολέζικων πολιτοφυλακών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λαμβάνουν υποστήριξη από το εξωτερικό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, οι οποίοι παρεμποδίζουν τη συμμετοχή των μαχητών τους στις διαδικασίες αφοπλισμού, αποστράτευσης και επανένταξης.

(δ) Άτομα ή φορείς που επιχειρούν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στρατολογούν ή χρησιμοποιούν παιδιά σε ένοπλες συρράξεις, κατά παράβαση του εφαρμοστέου διεθνούς δικαίου.

(ε) Άτομα ή φορείς που επιχειρούν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έχουν εμπλακεί στο σχεδιασμό, στην καθοδήγηση ή συμμετέχουν στη στοχοποίηση παιδιών ή γυναικών σε καταστάσεις ένοπλης σύρραξης, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας και του ακρωτηριασμού, του βιασμού και άλλης σεξουαλικής βίας, της απαγωγής, της αναγκαστικής εκτόπισης και επιθέσεων σε σχολεία και νοσοκομεία.

(στ) Άτομα ή φορείς που παρεμποδίζουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια ή τη διανομή αυτής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

(ζ) Άτομα ή φορείς που υποστηρίζουν ένοπλες ομάδες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μέσω του παράνομου εμπορίου φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού ή των άγριων ζώων καθώς και προϊόντων άγριων ζώων.

(η) Άτομα ή φορείς που ενεργούν εκ μέρους ή σύμφωνα με οδηγίες καθορισμένου ατόμου ή φορέα ή ενεργούν εκ μέρους ή σύμφωνα με οδηγίες φορέα που ανήκει σε ή ελέγχεται από καθορισμένο άτομο ή φορέα.

(θ) Άτομα ή φορείς που σχεδιάζουν, καθοδηγούν, υποστηρίζουν οικονομικά ή συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά μελών της ειρηνευτικής Αποστολής Σταθεροποίησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (MONUSCO).

(ι) Άτομα ή φορείς που παρέχουν οικονομική, υλική ή τεχνολογική υποστήριξη ή αγαθά ή υπηρεσίες προς ένα καθορισμένο άτομο ή φορέα ή προς υποστήριξή του.

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024