logo-print

Άρθρο 5 - Υπουργική Απόφαση Oικ 6901/8.12.2015 - Πτέρυγα ειδικών προδιαγραφών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/12/2015

Κωδικοποιημένο
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Προκειμένου για την εφαρμογή μεθόδων Ι.Υ.Α. σε άτομα που πάσχουν από ειδικές λοιμώξεις, τα εργαστήρια των Τραπεζών Κρυοσυντήρησης διέπονται από τις διατάξεις της απόφασης της Εθνικής Αρχής Ι.Υ.Α. για άτομα οροθετικά από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (ΦΕΚ Β΄ 170/2008), όπως αυτή ισχύει κάθε φορά, και από κάθε άλλη σχετική απόφαση, την οποία θα εκδώσει η Αρχή.

2. Η διαχείριση των εν λόγω περιστατικών γίνεται σε ειδική πτέρυγα στην οποία έχει πρόσβαση μόνο το οροθετικό άτομο και προσωπικό εξουσιοδοτημένο από τον υπεύθυνο της Τράπεζας Κρυοσυντήρησης. Η πτέρυγα περιλαμβάνει ειδικό χειρουργείο μικροεπεμβάσεων, εφόσον η Τράπεζα Κρυοσυντήρησης λειτουργεί εντός Μ.Ι.Υ.Α., εργαστήριο εμβρυολογίας, εργαστήριο ανδρολογίας− σπερματολογίας και χώρο κατάψυξης των δειγμάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα προηγούμενα άρθρα. Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει και τον επιπρόσθετο εξοπλισμό που προβλέπεται στην παραπάνω απόφαση της Αρχής.

3. Για την ειδική πτέρυγα της προηγούμενης παραγράφου, η Τράπεζα Κρυοσυντήρησης διατυπώνει γραπτή τυποποιημένη διαδικασία λειτουργίας (ΤΔΛ), στην οποία περιγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος συλλογής καλλιέργειας, και διάθεσης των γαμετών και των γονιμοποιημένων ωαρίων, ο τρόπος απολύμανσης των χώρων ύστερα από κάθε χρήση, ο τρόπος διάθεσης των αποβλήτων της πτέρυγας και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

4. Όταν η ειδική πτέρυγα λειτουργεί, ως ανεξάρτητος φορέας, λαμβάνει αυτοτελώς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας όπως ορίζεται στα άρθρα 29 επ. του Π.δ. 26/2008 και στη νομοθεσία για τις ΜΙΥΑ.

Εάν αποτελεί μέρος υφιστάμενης Τράπεζας Κρυοσυντήρησης εντός Μ.Ι.Υ.Α. μπορεί να περιλάβει την ειδική πτέρυγα, με απόφαση της Αρχής, ύστερα από υποβολή σε αυτήν και έγκριση της ΤΔΛ της προηγούμενης παραγράφου.

5. Για τους υπόλοιπους χώρους της Τράπεζας Κρυοσυντήρησης δεν απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές.

6. Για την απλή φύλαξη σε Τράπεζα Κρυοσυντήρησης δειγμάτων από οροθετικά άτομα εφαρμόζεται το άρθρο 3 περ. 12 β. της παρούσας και δεν απαιτείται πτέρυγα ειδικών προδιαγραφών.

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ