logo-print

Άρθρο 7 - Προεδρικό Διάταγμα 15/2016

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/02/2016

Κωδικοποιημένο
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Από την 29η Ιανουαρίου 2015, ημερομηνία κατά την οποία υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) η απόφαση 2198 (2015), τα μέτρα που αναφέρονται στα άρθρα 4 και 5 του παρόντος εφαρμόζονται στα ακόλουθα άτομα και φορείς, όπως καθορίζονται από την Επιτροπή, η οποία συστήθηκε σύμφωνα με την παράγραφο 8 της απόφασης 1533 (2004) του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) λόγω της εμπλοκής τους ή της παροχής υποστήριξης σε ενέργειες που υπονομεύουν την ειρήνη, τη σταθερότητα ή την ασφάλεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό:

(α) Άτομα ή φορείς που ενεργούν κατά παράβαση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τα Κράτη Μέλη σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 3 του παρόντος.

(β) Πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες αλλοδαπών ενόπλων ομάδων που επιχειρούν εντός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, οι οποίοι παρεμποδίζουν τον αφοπλισμό και τον εθελοντικό επαναπατρισμό ή την επανεγκατάσταση μαχητών που ανήκουν στις ομάδες αυτές.

(γ) Πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες Κογκολέζικων πολιτοφυλακών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λαμβάνουν υποστήριξη από το εξωτερικό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, οι οποίοι παρεμποδίζουν τη συμμετοχή των μαχητών τους στις διαδικασίες αφοπλισμού, αποστράτευσης και επανένταξης.

(δ) Άτομα ή φορείς που στρατολογούν ή χρησιμοποιούν παιδιά στην ένοπλη σύρραξη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, κατά παράβαση του εφαρμοστέου διεθνούς δικαίου.

(ε) Άτομα ή φορείς που έχουν εμπλακεί στο σχεδιασμό, στην καθοδήγηση ή συμμετέχουν στη στοχοποίηση παιδιών ή γυναικών σε καταστάσεις ένοπλης σύρραξης, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας και του ακρωτηριασμού, του βιασμού και άλλης σεξουαλικής βίας, της απαγωγής, της αναγκαστικής εκτόπισης και επιθέσεων σε σχολεία και νοσοκομεία.

(στ) Άτομα ή φορείς που παρεμποδίζουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια ή τη διανομή αυτής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

(ζ) Άτομα ή φορείς που υποστηρίζουν άτομα ή φορείς, συμπεριλαμβανομένων ενόπλων ομάδων, που εμπλέκονται σε αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μέσω του παράνομου εμπορίου φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού ή των άγριων ζώων καθώς και προϊόντων άγριων ζώων.

(η) Άτομα ή φορείς που ενεργούν εκ μέρους ή σύμφωνα με οδηγίες καθορισμένου ατόμου ή φορέα ή ενεργούν εκ μέρους ή σύμφωνα με οδηγίες φορέα που ανήκει σε ή ελέγχεται από καθορισμένο άτομο ή φορέα.

(θ) Άτομα ή φορείς που σχεδιάζουν, καθοδηγούν, υποστηρίζουν οικονομικά ή συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά μελών της ειρηνευτικής Αποστολής Σταθεροποίησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (MONUSCO) ή κατά προσωπικού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

(ι) Άτομα ή φορείς που παρέχουν οικονομική, υλική ή τεχνολογική υποστήριξη ή αγαθά ή υπηρεσίες προς καθορισμένο άτομο ή φορέα.

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αγωγή περί κλήρου