logo-print

Άρθρο 5 - Προεδρικό Διάταγμα 19/2016 - Τήρηση Πρακτικών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/02/2016

Κωδικοποιημένο
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

1. Για κάθε συνεδρίαση της Ρ.Α.Λ. τηρούνται πρακτικά με ευθύνη της Γραμματείας της Ρ.Α.Λ. τα οποία καταχωρίζονται σε ειδικό Βιβλίο Πρακτικών και υπογράφονται από τα μέλη που παρέστησαν στη συνεδρίαση. Σε περίπτωση άρνησης υπογραφής από ένα ή περισσότερα μέλη σημειώνεται η άρνηση, καθώς και οι λόγοι αυτής, εφόσον το αρνούμενο μέλος παραδώσει στη Γραμματεία της Ρ.Α.Λ., επί αποδείξει παραλαβής, το αργότερο εντός δύο εργασίμων ημερών από τη λήξη της συνεδρίασης, γραπτή ενυπόγραφη δήλωση για τους λόγους της άρνησής του.

2. Τα πρακτικά και οι εισηγήσεις της Ρ.Α.Λ., τα οποία αφορούν την εθνική άμυνα ή τη δημόσια ασφάλεια, καταχωρίζονται σε ειδικό Βιβλίο Διαβαθμισμένων.

3. Με απόφαση της Ρ.Α.Λ. μπορεί να χαρακτηρίζονται ως εμπιστευτικά και απόρρητα και να καταχωρίζονται στο ειδικό Βιβλίο Διαβαθμισμένων τμήματα των πρακτικών ή των εισηγήσεων εφόσον, κατά την αιτιολογημένη κρίση της, θίγονται επιχειρηματικά συμφέροντα ή παραβλάπτεται ο υγιής ανταγωνισμός ή συντρέχει κάποιος από τους λόγους που προβλέπονται στο άρθρο 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

send