logo-print

Άρθρο 64 - Νόμος 4368/2016 - Στελέχωση − συνεργασία με μονάδες Ε.Σ.Υ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

21/02/2016

Υπό κωδικοποίηση
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5

1. Το Γ.Ν. Θήρας, εφημερεύει στο πλαίσιο εφημερίας των Νοσοκομείων και Κ.Υ. του Νομού Κυκλάδων, καθώς και στο πλαίσιο της λειτουργίας των μονάδων της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου. Το Γ.Ν. Θήρας συνεργάζεται με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια για την παροχή συνδρομής σε έκτακτα υγειονομικά περιστατικά και σε κάθε αίτημα που ζητηθεί η συνδρομή του. Για την εξειδίκευση τους συνεργασίας και της σχέσης του Γ.Ν. Θήρας και της 2ης Δ.Υ.Πε., συντάσεται ειδική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και της διοίκησης της 2ης Δ.Υ.Πε., η οποία καθορίζει τις λεπτομέρειες και τους όρους (υποχρεώσεις και δικαιώματα) των συμβαλλομένων μερών και υπογράφεται νομίμως και αρμοδίως από τα τρία (3) συμβαλλόμενα μέρη.

2. Το Γ.Ν. Θήρας, μέσω της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., μπορεί να συνεργάζεται με κλινικές και νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., ή με πανεπιστημιακές κλινικές δημόσιων Νοσοκομείων, για εκπαιδευτικούς σκοπούς, την εκπόνηση συγκεκριμένων προγραμμάτων ιατρικής φροντίδας και ποιοτικών νοσηλευτικών υπηρεσιών, μεταφορά ιατρικής εμπειρίας και επιστημονικής γνώσης.

3. Με απόφαση του Δ.Σ. της Α.Ε.Μ.Υ., η οποία εγκρίνεται από τον Υπουργό Υγείας με την έκδοση υπουργικής απόφασης, δύναται να προσλαμβάνεται στην Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. με σύμβαση ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, πάσης φύσεως προσωπικό για την αντιμετώπιση έκτακτων και εποχιακών αναγκών του Νοσοκομείου Θήρας, για χρονικό διάστημα έως ενός έτους, δυνάμενο να παραταθεί για ένα ακόμη έτος. Η δαπάνη μισθοδοσίας του έκτακτου ή εποχικού προσωπικού βαρύνει αποκλειστικά την Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.. Οι προσλήψεις του προσωπικού του παρόντος άρθρου, πραγματοποιούνται κατά παρέκκλιση των διατάξεων της παρ. 20α του άρθρου 9 του ν. 4057/ 2012.

4. Προσωπικό όλων των κλάδων και κατηγοριών, επιστημονικό προσωπικό, μόνιμοι ιατροί του Ε.Σ.Υ. και ιατροί των ΠΕΔΥ, που υπηρετούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα του Ε.Σ.Υ. και ΠΕΔΥ των Υ.Π.Ε., μπορούν με αίτηση προς την Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., να αποσπάται στην Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. για τις ανάγκες της νοσηλευτικής μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, μετά από γνώμη του Δ.Σ. της Α.Ε.Μ.Υ., για διετές χρονικό διάστημα δυνάμενο να παραταθεί για ένα ακόμη έτος, προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία του. Η απόσπαση διενεργείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων για τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., χωρίς να απαιτείται γνώμη του Δ.Σ. του οικείου νοσηλευτικού ιδρύματος. Στους αποσπασμένους υπαλλήλους του παρόντος άρθρου, δύναται να ανατεθούν καθήκοντα προϊσταμένου, οποιασδήποτε βαθμίδας, μετά από απόφαση του ΔΣ της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.. Η δαπάνη μισθοδοσίας του ανωτέρω προσωπικού βαρύνει τον φορέα προέλευσης του αποσπώμενου υπαλλήλου και συμπεριλαμβάνει τα επιδόματα της οργανικής του θέσης.

5. Στη νοσηλευτική μονάδα του Γ.Ν. Θήρας, δύναται να προσλαμβάνεται ειδικευμένο ιατρικό, επιστημονικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου. Ο Υπουργός Υγείας, με απόφασή του, καθορίζει τον αριθμό και τις ειδικότητες του προσωπικού, τον τρόπο και χρόνο πρόσληψης, τη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων, και κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη μισθολογική και υπηρεσιακή κατάσταση των προσλαμβανόμενων του παρόντος άρθρου, κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ. της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε..

6. Ο χρόνος υπηρεσίας του προσωπικού των παραγράφων 3, 4 και 5, του παρόντος άρθρου, λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας για τη βαθμολογική εξέλιξη αυτού στο Ε.Σ.Υ. και το Δημόσιο γενικότερα, καθώς και για κάθε άλλη έννομη συνέπεια υπηρεσιακής φύσεως και συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Το προσωπικό των ανωτέρω παραγράφων του παρόντος άρθρου, υπάγεται οργανωτικά, ιεραρχικά, διοικητικά και επιστημονικά στη δομή λειτουργίας και οργάνωσης του Γ.Ν. Θήρας, προκειμένου να εξασφαλίζεται η απαραίτητη εύρυθμη καθημερινή λειτουργία και η διοικητική ομοιογένεια και αυτοτέλεια των διοικητικών διαδικασιών και του επιστημονικού έργου του Νοσοκομείου.

7. Το πάσης φύσεως προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας, τακτικό και επί συμβάσει, είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ισχύουν δε για αυτό, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας του, οι περιορισμοί, απαγορεύσεις και κωλύμματα των σχετικών διατάξεων του ν. 3528/2007, όπως αυτός ισχύει. Η καταβολή των εφημεριών, υπερωριών, ή άλλων πρόσθετων αμοιβών του συνόλου του προσωπικού του Γ.Ν. Θήρας, βαρύνει τον προϋπολογισμό της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και αποζημιώνεται σύμφωνα με το ισχύον σε αυτή μισθολογικό καθεστώς.

Σημειώσεις επί του άρθρου

Βλέπε και παρ. 2 του άρθρου 99 του Ν. 4486/2017

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send