logo-print

Άρθρο 46 - Νόμος 4369/2016

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/02/2016

Υπό κωδικοποίηση
Πολιτειολογία
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. α) Οι θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, βαθμίδας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), ειδικότητας ΠΕ Αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Π.δ. 104/2014 (Α΄ 171), όπως ισχύει, κατανέμονται στις ειδικότητες:

αα) ΠΕ Αρχαιολόγων Προϊστορικών − Κλασικών,

ββ) ΠΕ Αρχαιολόγων Βυζαντινών − Μεταβυζαντινών,

γγ) ΠΕ Αρχαιολόγων Ιστορικών Τέχνης,

δδ) ΠΕ Αρχαιολόγων Μουσειολόγων,

εε) ΠΕ Αρχαιολόγων Επιγραφολόγων,

στστ) ΠΕ Αρχαιολόγων Νομισματολόγων,

ζζ) ΠΕ Αρχαιολόγων Πολιτιστικής Διαχείρισης,

ηη) ΠΕ Αρχαιολόγων Αρχαιοζωολόγων,

θθ) ΠΕ Αρχαιολόγων Αρχαιοβοτανολόγων.

β) Οι θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, βαθμίδας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), ειδικότητας ΠΕ Ιστορικών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σύμφωνα με το άρθρο 62 του Π.δ. 104/2014 (Α΄ 171) όπως ισχύει, κατανέμονται στις ειδικότητες:

αα) ΠΕ Ιστορικών Αρχαίων Χρόνων,

ββ) ΠΕ Ιστορικών Μεσαιωνικών Χρόνων,

γγ) ΠΕ Ιστορικών Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας,

γ) Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κατατάσσονται οι υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου σε θέσεις των προβλεπομένων ειδικοτήτων. Για την κατάταξη στις ειδικότητες λαμβάνονται υπόψη κριτήρια, όπως οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών στις οποίες έχουν υπηρετήσει μέχρι της κατατάξεως τους στις ειδικότητες, η εμπειρία και η ειδίκευσή τους, όπως αυτή προκύπτει από επιστημονικές δημοσιεύσεις, ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχος των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, η προτίμηση του κάθε ενδιαφερόμενου κ.λπ.. Ειδικά για την κατάταξη στις ειδικότητες ΠΕ Αρχαιολόγων Ιστορικών Τέχνης, ΠΕ Αρχαιολόγων Μουσειολόγων, ΠΕ Αρχαιολόγων Επιγραφολόγων, ΠΕ Αρχαιολόγων Νομισματολόγων, ΠΕ Αρχαιολόγων Πολιτιστικής Διαχείρισης, ΠΕ Αρχαιολόγων Αρχαιοζωολόγων και ΠΕ Αρχαιολόγων Αρχαιοβοτανολόγων απαιτείται υποχρεωτικά μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχος των συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Αλλαγή της ειδικότητας αρχαιολόγου και ιστορικού επιτρέπεται μόνο μια φορά ύστερα από αίτηση του υπαλλήλου και απόφαση του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου με βάση τα κριτήρια που αναφέρονται ανωτέρω.

Σημειώσεις επί του νόμου

Βλέπε και άρθρο 92 του Ν. 4483/2017

Βλέπε και άρθρο 18 του Ν. 4492/2017 

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ