logo-print

Άρθρο 6 - Προεδρικό Διάταγμα 23/2016

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/03/2016

Κωδικοποιημένο
Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση

Από την 19η Μαρτίου 2014, ημερομηνία κατά την οποία υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) η απόφαση 2146 (2014) και για περίοδο ενός έτους από την ημερομηνία αυτή:

1. Σε περίπτωση που η Ελληνική Δημοκρατία είναι το Κράτος σημαίας ενός σκάφους που έχει καθοριστεί από την Επιτροπή που αναφέρεται στο άρθρο 1 του παρόντος δυνάμει της παραγράφου 11 της απόφασης 2146 (2014) του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές δίνουν εντολή στο σκάφος να μη φορτώσει, μεταφέρει ή εκφορτώσει αργό πετρέλαιο που έχει εξαχθεί παράνομα από τη Λιβύη επί του σκάφους, εφόσον δεν υπάρχουν οδηγίες από το σημείο επαφής της Κυβέρνησης της Λιβύης που αναφέρεται στην παράγραφο 3 της απόφασης 2146 (2014).

2. Απαγορεύεται η είσοδος σκαφών που έχουν καθοριστεί από την Επιτροπή που αναφέρεται στο άρθρο 1 του παρόντος, δυνάμει της παραγράφου 11 της απόφασης 2146 (2014) του Συμβουλίου Ασφαλείας, στους λιμένες της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκτός αν η είσοδος αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς επιθεώρησης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή σε περίπτωση επιστροφής του σκάφους στη Λιβύη.

3. Απαγορεύεται η παροχή από έλληνες υπηκόους ή από το ελληνικό έδαφος υπηρεσιών ανεφοδιασμού, όπως η παροχή καυσίμων ή προμηθειών ή άλλης εξυπηρέτησης σκαφών προς τα σκάφη που έχουν καθοριστεί από την Επιτροπή που αναφέρεται στο άρθρο 1 του παρόντος, δυνάμει της παραγράφου 11 της απόφασης 2146 (2014) του Συμβουλίου Ασφαλείας, εκτός εάν η παροχή αυτών των υπηρεσιών απαιτείται για ανθρωπιστικούς σκοπούς ή σε περίπτωση επιστροφής του σκάφους στη Λιβύη. Στις περιπτώσεις αυτές, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ενημερώνουν σχετικά την Επιτροπή που αναφέρεται στο άρθρο 1 του παρόντος.

4. Απαγορεύεται στους έλληνες υπηκόους καθώς και σε φορείς και άτομα στο ελληνικό έδαφος να προβαίνουν σε οποιεσδήποτε χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε σχέση με αργό πετρέλαιο που έχει εξαχθεί παράνομα από τη Λιβύη επί σκαφών που έχουν καθοριστεί από την Επιτροπή που αναφέρεται στο άρθρο 1 του παρόντος, δυνάμει της παραγράφου 11 της απόφασης 2146 (2014) του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
send