logo-print

Άρθρο 8 - Νόμος 3547/2007

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2014

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Dispute resolution in international petroleum transactions, 2025

ΑΡΘΡΟ 8

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

(1) Οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν από την εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας, θα διευθετούνται από τα Μέρη μέσω διαβουλεύσεων.

(2) Οι κανόνες εφαρμογής της παρούσας Συμφωνίας, θα καθοριστούν σε ένα Πρωτόκολλο μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Ασφαλείας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, στο οποίο θα προσδιορίζονται τα ακόλουθα:

α) οι αρχές οι υπεύθυνες για την εφαρμογή, οι τρόποι επικοινωνίας,

β) τα έγγραφα που θα χρησιμοποιούνται με σκοπό την τεκμηρίωση την υπηκοότητας,

γ) οι λεπτομερείς διαδικαστικοί κανόνες, δείγματα εντύπων που θα χρησιμοποιούνται για την καταγραφή όλων των στοιχείων των απαραίτητων για επανεισδοχή και μεταφορά/ διέλευση

δ) ο τρόπος απόδειξης την παραμονής εισόδου και παραμονής,

ε) τα συνοριακά σημεία διέλευσης τα καθορισμένα για τον σκοπό επανεισδοχής και μεταφοράς των ατόμων,

στ) η μέθοδος και οι κανόνες απόδοσης των δαπανών των προκληθεισών σε σχέση με την εφαρμογή της παρούσης Συμφωνίας.

ΑΡΘΡΑ 9

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Η παρούσα Συμφωνία δεν θα επηρεάσει τις υποχρεώσεις των Μερών που απορρέουν από διμερείς και πολυμερείς διεθνείς συμφωνίες και είναι δεσμευτικές γι' αυτά, με ιδιαίτερη έμφαση:

α) στην Συνθήκη της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων, που υπογράφτηκε στις 28 Ιουλίου 1951, όπως τροποποιήθηκε με το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης της 31ης Ιανουαρίου 1967.

β) στην Συνθήκη για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, που υπεγράφη στην Ρώμη στις 4 Νοεμβρίου 1950.

γ) στις Διεθνείς Συμβάσεις σχετικά με την απέλαση και μεταφορά καταδίκων.

ΑΡΘΡΟ 10 ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

(1) Η παρούσα Συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ την πρώτη μέρα του δεύτερου μήνα, μετά την ημερομηνία της τελευταίας γνωστοποίησης με την οποία κάθε Μέρος ενημερώνει το άλλο για την ολοκλήρωση των σχετικών εσωτερικών του διαδικασιών.

(2) Η παρούσα Συμφωνία συνάπτεται για αόριστη χρονική περίοδο και μπορεί να καταγγελθεί από κάθε ένα από τα Μέρη με γραπτή γνωστοποίηση προς το άλλο Μέρος, μέσω της διπλωματικής οδού. Η καταγγελία θα αρχίσει να ισχύει 90 (ενενήντα) ημέρες μετά από την ημερομηνία λήψης μιας τέτοιας γνωστοποίησης.

(3) Με εξαίρεση τις διατάξεις του Άρθρου 1, κάθε ένα από τα Μέρη μπορεί, για λόγους εθνικής ασφάλειας, δημόσιας τάξης και δημόσιας υγείας, να αναστείλει εξ

ολοκλήρου ή μερικώς την παρούσα Συμφωνία με γραπτή γνωστοποίηση προς το άλλο Μέρος. Τα Μέρη, χωρίς αργοπορία, θα γνωστοποιήσουν το ένα στο άλλο την άρση ενός τέτοιου μέτρου. Και η αναστολή και η άρση του μέτρου αυτού θα τίθενται σε ισχύ την ημέρα που έπεται της ημερομηνίας λήψης της σχετικής γνωστοποίησης.

(4) Όσον αφορά τα προσωπικά στοιχεία τα μεταβιβασθέντα πριν από την αναστολή της παρούσας Συμφωνίας, οι διατάξεις του Άρθρου 6 επί της Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Συντάχθηκε στην Αθήνα την 9 Φεβρουαρίου 2006, σε δύο πρωτότυπα, στην Αγγλική γλώσσα.

Για την Κυβέρνηση Για το Συμβούλιο Υπουργών της

Της Ελληνικής Δημοκρατίας Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΒΑΡ^Λ COLAK

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Ελληνικής Δημοκρατίας

Και Το Υπουργείο Ασφάλειας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

(εφεξής αναφερόμενα ως τα «Συμβαλλόμενα Μέρη», σύμφωνα με το Άρθρο 8 της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, για την επανεισδοχή ατόμων που διαμένουν παράνομα στο έδαφος των Κρατών τους, που συνήφθη στην Αθήνα την 9 Φεβρουαρίου 2006, (εφεξής αναφερόμενη ως «Συμφωνία»)

ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΣΑΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ: Άρθρο 1

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ

(1) Η υπηκοότητα των υπό επανεισδοχή ατόμων σύμφωνα με το Άρθρο 1 της Συμφωνίας, αποδεικνύεται με τα ακόλουθα ισχύοντα έγγραφα:

α) Η υπηκοότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσω:

- οποιουδήποτε τύπου ταξιδιωτικού εγγράφου ή διαβατηρίου

- οποιουδήποτε τύπου ταυτότητας

- πιστοποιητικού υπηκοότητας

β) Η υπηκοότητα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μέσω:

- ταξιδιωτικών εγγράφων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (διαβατηρίων, διπλωματικών διαβατηρίων, υπηρεσιακών/ διαβατηρίων, εγγράφων πλοιοκτήτη ή ναυτικού, λίστας putni, ομαδικού διαβατηρίου)

- δελτίου ταυτότητας (εκδοθείσα σύμφωνα με το CIPS)

(2) Η υπηκοότητα των υπό επανεισδοχή ατόμων σύμφωνα με το Άρθρο 1 της Συμφωνίας, βασίμως τεκμαίρεται

α) για την Ελληνική Δημοκρατία μέσω:

- ενός εγγράφου που αναφέρεται στην παράγραφο (1) (α), το οποίο έχει λήξει,

- στρατιωτικού βιβλιαρίου ή άλλου εγγράφου ταυτότητας που έχει εκδοθεί για μέλη των ενόπλων δυνάμεων,

- αποσπάσματος από τα αρχεία του ληξιαρχείου,

- άδειας οδήγησης,

- οποιουδήποτε άλλου εγγράφου εκδοθέντος από μια αρμόδια αρχή του Κράτους του Συμβαλλόμενου Μέρους,

- ενός φωτοαντιγράφου οποιουδήποτε εκ των προαναφερθέντων εγγράφων,

- δήλωσης του προς επανεισδοχή ατόμου, που έχει ληφθεί νομότυπα από μια αρμόδια αρχή του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους,

- δηλώσεων μαρτύρων που έχουν ληφθεί νομότυπα από μια αρμόδια αρχή του αιτούντος Συμβαλλομένου Μέρους, άλλων στοιχείων αποδεκτών από μια αρμόδια αρχή του αιτούντος

Συμβαλλόμενου Μέρους για μια συγκεκριμένη περίπτωση.

β) για τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη μέσω:

- οιουδήποτε εκ των εγγράφων των αναφερομένων στην παράγραφο (1) (β), ή φωτοτυπιών εάν αυτά έχουν λήξει

- άδειας οδήγησης

- πιστοποιητικού υπηκοότητας

- οποιουδήποτε εγγράφου εκδοθέντος από αρχές, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξακρίβωση της εθνικότητας,

- επισήμων δηλώσεων που γίνονται από το ενδιαφερόμενο άτομο ή από μάρτυρες στις αρμόδιες αρχές.

(3) Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά την εθνικότητα, η διπλωματική αποστολή ή η προξενική αρχή του Κράτους του Συμβαλλομένου Μέρους προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα, θα εκδώσει ένα ταξιδιωτικό έγγραφο για το προς επανεισδοχή άτομο.

(4) Σε περίπτωση αμφιβολιών όσον αφορά την υποτιθέμενη εθνικότητα, η διπλωματική αποστολή ή το προξενικό γραφείο του Κράτους τους Συμβαλλομένου Μέρους προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα, θα εξετάσει το άτομο μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες, μετά την υποβολή του αιτήματος επανεισδοχής. Η εξέταση αυτή θα κανονιστεί από τη διπλωματική αποστολή ή την προξενική αρχή το συντομότερο δυνατό. Αν η εξέταση δείξει ότι το άτομο κατέχει την εθνικότητα του Κράτους του Συμβαλλομένου Μέρους προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα, η διπλωματική αποστολή ή η προξενική αρχή θα εκδώσουν άμεσα ένα ταξιδιωτικό έγγραφο.

Άρθρο 2

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ

(1) Η αίτηση για επανεισδοχή υπηκόου ενός εκ Κρατών των Συμβαλλομένων Μερών, σύμφωνα με το Άρθρο 1 της Συμφωνίας, θα περιέχει τις παρακάτω πληροφορίες:

α) στοιχεία ταυτότητας του προς επανεισδοχή ατόμου,

β) στοιχεία που αναφέρονται στο Άρθρο 1 του παρόντος Πρωτοκόλλου, που καθιστούν δυνατή την απόδειξη ή τη βάσιμη τεκμηρίωση της εθνικότητας του προς επανεισδοχή ατόμου, γ) πληροφορίες για την ανάγκη να παρασχεθεί στο προς επανεισδοχή άτομο ειδική ιατρική περίθαλψη ή να ληφθούν ειδικά μέτρα ασφαλείας.

(2) Η αίτηση επανεισδοχής θα είναι γραμμένη σε ένα έντυπο, που είναι πανομοιότυπο με το τυποποιημένο δείγμα που επισυνάπτεται στο Παράρτημα 1 του παρόντος Πρωτοκόλλου. Όλες οι στήλες θα πρέπει να συμπληρώνονται.

(3) Η αίτηση επανεισδοχής θα στέλνεται άμεσα στις αρχές όπως αναφέρεται στο Άρθρο 7 του παρόντος Πρωτοκόλλου, συγκεκριμένα με fax ή e-mail.

(4) Το άτομο, που αποτελεί το υποκείμενο της επα-νεισδοχής, θα μεταφέρεται μετά την λήψη της έγκρισης από το Συμβαλλόμενο Μέρος προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα.

Άρθρο 3 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΥ ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«(1) Η αίτηση για επανεισδοχή ενός υπηκόου τρίτης χώρας, που υποβάλλεται σύμφωνα με το Άρθρο 2 της Συμφωνίας, θα περιέχει τις παρακάτω πληροφορίες: α) στοιχεία ταυτότητας, αναγνωριστικά της εθνικότητας του προς επανασδοχή ατόμου, β) στοιχεία που αναφέρονται στο Άρθρο 4 του παρόντος Πρωτοκόλλου που καθιστούν δυνατή την απόδειξη ή τη βάσιμη τεκμηρίωση της εθνικότητας του προς επανεισδοχή ατόμου, γ) πληροφορίες για την ανάγκη να παρασχεθεί στο προς επανεισδοχή άτομο ειδική ιατρική περίθαλψη ή να ληφθούν ειδικά μέτρα ασφαλείας.

(2) Η αίτηση επανεισδοχής θα είναι γραμμένη σε ένα έντυπο που είναι πανομοιότυπο με το τυποποιημένο δείγμα, που επισυνάπτεται στο Παράρτημα 2 του παρόντος Πρωτοκόλλου. Όλες οι στήλες θα πρέπει να συμπληρώνονται.

(3) Η αίτηση επανεισδοχής θα στέλνεται άμεσα στις αρχές όπως αναφέρεται στο Άρθρο 7 του παρόντος Πρωτοκόλλου, συγκεκριμένα με fax ή e-mail.

(4) Το άτομο, που αποτελεί το αντικείμενο της επα-νεισδοχής, θα μεταφέρεται μετά την λήψη της έγκρισης από το Συμβαλλόμενο Μέρος προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα.

Άρθρο 4

ΕΙΣΟΔΟΣ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΥ ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

(1) Η είσοδος ή παραμονή ενός υπηκόου τρίτης χώρας στο έδαφος του Κράτους του Συμβαλλόμενου Μέρους προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα, θα αποδεικνύεται βάσει κάποιων από τα παρακάτω στοιχεία: α/ μια σφραγίδα εισόδου ή εξόδου ή άλλα στοιχεία που υπάρχουν σε γνήσια, πλαστογραφημένα ή παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα ταυτότητας, β/ μια άδεια παραμονής που ισχύει ή που δεν έχει περάσει ένας (1) χρόνος από την ημερομηνία λήξης της, γ/ μια βίζα που ισχύει ή που δεν έχουν περάσει πάνω από έξι (6) μήνες από την ημερομηνία λήξης της, 5/ ένα ταξιδιωτικό εισιτήριο στο όνομα του προς επανεισδοχή ατόμου, που καθιστά δυνατή την επιβεβαίωση της εισόδου του ατόμου αυτού στο έδαφος του Κράτους του Συμβαλλόμενου Μέρους προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα ή στο έδαφος του Κράτους του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους από το έδαφος του Κράτους του Συμβαλλόμενου Μέρους προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα.

(2) Η είσοδος ή η παραμονή του υπηκόου τρίτης χώρας στο έδαφος του Κράτους του Συμβαλλόμενου Μέρους προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα μπορεί να τεκμαίρεται βασίμως επί τη βάσει ενός ή περισσοτέρων από τα παρακάτω αναφερόμενα στοιχεία, και συγκεκριμένα: α) έγγραφο εκδοθέν από τις αρμόδιες αρχές του Κράτους του Συμβαλλόμενου Μέρους προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα και δηλώνει την ταυτότητά του προς επανεισδοχή ατόμου δηλ. άδεια οδήγησης, ναυτικό φυλλάδιο, άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων, κτλ. β) άδεια παραμονής μη ισχύουσα για περισσότερο από ένα (1) χρόνο, γ) αντίγραφο οποιουδήποτε από τα προαναφερθέντα έγγραφα, δ) ταξιδιωτικό εισιτήριο ή απόδειξη μιας μεταφορικής εταιρείας, ε) λογαριασμοί ξενοδοχείων, στ) κάρτα εισόδου σε δημόσια ή ιδιωτικά ιδρύματα, ζ) κάρτα επίσκεψης σε περίπτωση επίσκεψης γιατρού, θ) μη αντιφατικές και επαρκώς λεπτομερείς δηλώσεις του προς επανεισδοχή ατόμου, που περιέχουν αντικειμενικά επαληθευόμενα στοιχεία, ι) καταθέσεις μαρτύρων που επιβεβαιώνουν την είσοδο ή παραμονή του προς επανεισδοχή ατόμου στο έδαφος του Κράτους του Συμβαλλόμενου Μέρους προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες

αρχές,

Άρθρο 5

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΑΝΖΙΤ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΥ

ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

(1) Η αίτηση για τράνζιτ διέλευση, σύμφωνα με το Άρθρο 5 της Συμφωνίας, θα περιέχει τις παρακάτω πληροφορίες:

α) στοιχεία που αφορούν την ταυτότητα και την εθνικότητα του ατόμου που πρόκειται να διέλθει τράνζιτ,

β) τους λόγους για την αίτηση,

γ) ένα ταξιδιωτικό έγγραφο του οποίου ο κάτοχος είναι το άτομο που πρόκειται να διέλθει τράνζιτ,

δ) ημερομηνία ταξιδιού, μέσα μεταφοράς, χρόνος και τόπος άφιξης στο έδαφος του Κράτους του Συμβαλλομένου Μέρους προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα, χρόνος αναχώρησης από το έδαφος του Κράτους του Συμβαλλομένου Μέρους προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα, χώρα και τόπος προορισμού,

ε) στοιχεία που αφορούν τα μέλη της αστυνομικής συνοδείας, αν χρειάζεται (ταυτότητα, ταξιδιωτικά έγγραφα που κατέχουν).

(2) Η αίτηση για τράνζιτ διέλευση θα είναι γραμμένη σε ένα έντυπο πανομοιότυπο με το τυποποιημένο δείγμα που επισυνάπτεται στο Παράρτημα 3 του παρόντος Πρωτοκόλλου. Όλες οι στήλες θα πρέπει να συμπληρώνονται.

(3) Η αίτηση για τράνζιτ διέλευση θα παραδοθεί με fax ή e-mail στις αρχές των Συμβαλλομένων Μερών όπως αναφέρεται στο Άρθρο 7 του παρόντος Πρωτοκόλλου, το αργότερο 2 (δύο) εργάσιμες μέρες πριν την τράνζιτ διέλευση.

(4) Το Συμβαλλόμενο Μέρος προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα θα απαντά στην αίτηση χωρίς καθυστέρηση, το αργότερο 2 (δύο) εργάσιμες ημέρες μετά την ημέρα της λήψης της αίτησης.

Άρθρο 6

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΡΑΝΖΙΤ ΔΙΕΛΕΥΣΗ

(1) Η επανεισδοχή υπηκόων των Συμβαλλομένων Μερών και υπηκόων τρίτων χωρών και η είσοδος τράνζιτ υπηκόων τρίτων χωρών θα πραγματοποιείται μέσω των παρακάτω συνοριακών σταθμών του Κράτους των Συμβαλλομένων Μερών:

α) Για την Ελληνική Δημοκρατία:

-Διεθνές Αεροδρόμιο Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» -Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» - Σημείο Συνοριακής Διέλευσης Ευζώνων.

β) Για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη: -Διεθνές Αεροδρόμιο Sarajevo -Χερσαίο σημείο συνοριακής διέλευσης RACA-BIJELJINA

(2) Τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα ενημερώνουν το ένα το άλλο γραπτώς σχετικά με τυχόν αλλαγές στα σημεία συνοριακής διέλευσης, το συντομότερο δυνατό.

Αρθρο 7 ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ

(1) Οι αρχές των Συμβαλλομένων Μερών, που είναι εξουσιοδοτημένες να υποβάλλουν και να αποδέχονται αιτήματα που αφορούν επανεισδοχή ή τράνζιτ διέλευση και να ασχολούνται με αμφιλεγόμενα θέματα, είναι οι παρακάτω:

α) Για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Ελληνικής Δημοκρατίας:

Διεύθυνση Αλλοδαπών, Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας Ταχυδρομική δ/νση: Π. Κανελλοπούλου 4, 101 77 Αθήνα Τηλ: 00-30210-6977125 Fax: 00-30210-6929516, 00-30210- 6920487 adeusect@mopo.gr

β) Για το Υπουργείο Ασφάλειας της Βοσνίας-Ερζε-γοβίνης:

Υπουργείο Ασφάλειας Trg BiH, No 1,71000, Sarajevo Τηλέφωνο: 00-387-33213623 Φαξ: 00-387-33213628 Ured. ministra(5),msb.gov.ba

(2) Τα συμβαλλόμενα Μέρη θα αλληλοενημερώνονται γραπτώς για τυχόν πιθανές αλλαγές σε σχέση με τις αρμόδιες αρχές, το συντομότερο δυνατό.

Άρθρο 8 ΕΞΟΔΑ

(1) Το αιτούν μέρος θα μεταβιβάζει το ποσό του συνολικού κόστους που συνεπάγεται η διαδικασία εφαρμογής του Άρθρου 7 της Συμφωνίας , σύμφωνα με τους εσωτερικούς του προϋπολογιστικούς κανονισμούς μέσα σε 60 (εξήντα) μέρες από την παραλαβή του τιμολογίου.

(2) Τα Μέρη θα πραγματοποιούν την τράνζιτ διέλευση υπό επίσημη συνοδεία κατά τον πιο λογικό και οικονομικό τρόπο που να είναι συμβατός με το απαιτούμενο και επαρκές επίπεδο ασφάλειας.

Κανονισμός (ΕΕ) 650/2012 - Κανονισμός κληρονομικής διαδοχής, 2024
ΛΟΑΤΚΙ+ Δικαιώματα & Ελευθερίες, 2024