logo-print

Άρθρο 9 - Προεδρικό Διάταγμα 44/2016 - Εισαγωγή Υποψηφίων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/04/2016

Κωδικοποιημένο
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Ο αριθμός εισακτέων που καθορίζεται για τη Σχολή Ανθυποπυραγών είναι αντίστοιχος του αριθμού των θέσεων που προκηρύσσονται για εισαγωγή στη Σχολή αυτή και κατανέμεται ως ακολούθως:

α) Ποσοστό 20% καλύπτεται από πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που αναφέρονται στο άρθρο 1 του Π.δ. 365/1990 (Α΄144), όπως έχει τροποποιηθεί, ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις που διενεργούνται κατά τα οριζόμενα στο Ν. 4249/2014.

β) Από τον αριθμό εισακτέων στη Σχολή Ανθυποπυραγών που εισάγονται με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, ποσοστό 15% προέρχεται υποχρεωτικά από υποψηφίους που ανήκουν στο Πυροσβεστικό Σώμα με βαθμό Πυροσβέστη, Υπαρχιπυροσβέστη, Αρχιπυροσβέστη και Πυρονόμου, ηλικίας μέχρι 35 ετών, ενώ το υπόλοιπο του αριθμού των εισακτέων προέρχεται από ιδιώτες υποψηφίους.

γ) Οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται από τους υποψηφίους που εισάγονται με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 69 του Ν.4249/2014 και του Ν.4186/2013 όπως ισχύουν.

2. Για τα προσόντα εισαγωγής και τα κωλύματα κατάταξης, τις ειδικές κατηγορίες των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά, τη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, τα θέματα αποκλεισμού υποψηφίων−αποτελέσματα εξετάσεων, καθώς και τα θέματα κατάταξης για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις των Κεφαλαίων Α΄ και Β΄ του παρόντος.

3. Οι φοιτητές που εισάγονται στη Σχολή Ανθυποπυραγών κατατάσσονται ως Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί με προεδρικό διάταγμα ύστερα από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send