logo-print

Άρθρο 1 - Προεδρικό Διάταγμα 5/2016

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

05/02/2016

Κωδικοποιημένο
Ποινικός Κώδικας Ι
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 6 του Π.δ 305/1992 (Α΄ 152) αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«1. Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος δεν κρίνονται κατά τις τακτικές ετήσιες κρίσεις και δεν προάγονται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Τελούν στην κατάσταση της διαθεσιμότητας (αυτεπάγγελτης ή μη) σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν.δ/τος 343/1969 (Α΄ 238).

β) Εκτίουν στερητική της ελευθερίας ποινή ή τελούν σε προσωρινή κράτηση.

γ) Έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου για κακούργημα ή για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

δ) Έχουν τεθεί στην κατάσταση της αργίας με απόλυση ή της αργίας με πρόσκαιρη παύση.

ε) Έχουν παραπεμφθεί ενώπιον Ανακριτικού Συμβουλίου.

2. Οι υπαγόμενοι στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου Αξιωματικοί κρίνονται έκτακτα μετά την άρση του κωλύματος εξαιτίας του οποίου παραλείφθηκαν από τις κρίσεις και τις προαγωγές.

Εάν εγγραφούν σε πίνακα προακτέων, προάγονται αναδρομικά από τη χρονολογία προαγωγής νεοτέρου τους και ανακτούν την αρχαιότητα τους, εκτός των θέσεων που απώλεσαν επειδή τους επιβλήθηκε η ποινή της αργίας με απόλυση».

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send