logo-print

Άρθρο 3 - Προεδρικό Διάταγμα 5/2016

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

05/02/2016

Κωδικοποιημένο
Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση

1. Η παράγραφος 6 του άρθρου 30 του Π.δ 305/1992 (Α΄ 152) όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 του Π.δ 45/1998 (Α΄ 44), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν διανύουν τον τελικό βαθμό εξέλιξής τους και κρίνονται ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, προάγονται στον επόμενο βαθμό εκτός οργανικών θέσεων, τίθενται εκτός υπηρεσίας και αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα με άλλο προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται εντός τριάντα (30) ημερών από την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας για την άσκηση προσφυγής κατά της αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεων ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου ή την έκδοση απόφασης επί ασκηθείσας προσφυγής τους, κατά τα προβλεπόμενα στην αμέσως επόμενη παράγραφο. Το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία που περιέρχονται σε αυτό τα πρακτικά του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεων κοινοποιεί εγγράφως στους κριθέντες ως ευδοκίμως τερματίσαντες ή αποστρατευτέους την απόφαση του Συμβουλίου αυτού με την αιτιολογία αυτής. Οι εν λόγω αξιωματικοί δύνανται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση σ’ αυτούς της απόφασης των οικείων Πρωτοβάθμιων Συμβουλίων να προσφύγουν στα αρμόδια Δευτεροβάθμια Συμβούλια για επανάκριση. Τα Δευτεροβάθμια Συμβούλια στην περίπτωση αυτή συνεδριάζουν εκτάκτως και αποφαίνονται οριστικά για τις προσφυγές αυτές εντός δέκα (10) ημερών από την υποβολή τους».

2. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 33 του Π.δ 305/1992 (Α΄ 152) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Οι αξιωματικοί μέχρι και το βαθμό του Πυράρχου που καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας, ένα μήνα πριν καταληφθούν από το όριο ηλικίας, προάγονται εν ενεργεία στον επόμενο βαθμό εκτός οργανικών θέσεων, με την προϋπόθεση ότι κρίνονται προακτέοι από τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων και δεν διανύουν τον τελευταίο βαθμό εξέλιξης τους».

3. Η παράγραφος 4 του άρθρου 33 του Π.δ 305/1992 (Α΄ 152) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Οι Αξιωματικοί μέχρι το βαθμό του Αντιπυράρχου, οι οποίοι εξέρχονται από την υπηρεσία λόγω υποβολής αίτησης αποστρατείας, προάγονται, εφόσον έχουν διανύσει τουλάχιστον ένα έτος στον κατεχόμενο βαθμό, εν ενεργεία στον επόμενο βαθμό εκτός οργανικών θέσεων, όταν αυτός προβλέπεται για την κατηγορία τους, τιθέμενοι εκτός υπηρεσίας, και ύστερα από τριάντα (30) ημέρες αποστρατεύονται με άλλο προεδρικό διάταγμα».

4. Η παράγραφος 5 του άρθρου 33 του Π.δ 305/1992 (Α΄ 152) καταργείται αναριθμούμενης της παραγράφου 6 σε 5.

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

send