Άρθρο 8
1. Η διάταξη της παρ. 12 του άρθρου 32 του ν.3232/ 2004, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 13 του ν.3302/2004, αντικαθίσταται ως εξής:
«12. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕΕ και λοιποί Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μπορούν να συνάπτουν, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου, που εγκρίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, συμβάσεις με τον ΟΑΕΔ ή θυγατρικές εταιρείες αυτού για τη διάθεση για ορισμένο χρόνο που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δεκαοκτώ (18) μήνες, ατόμων από προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων του ΟΑΕΔ σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης. Η δαπάνη για την άσκηση αυτή βαρύνει τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και καταβάλλεται στον αντισυμβαλλόμενο.»
Κατ' εξαίρεση, συμβάσεις ιδίου περιεχομένου με Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που λήγουν από 1.1.2007 έως 31.12.2007 δύνανται να παρατείνονται για δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία λήξης τους.
2. α. Η προθεσμία που τίθεται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 2676/1999 ( ΦΕΚ 1 Α') « Οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» καταργείται.
I Ijlllilllljlllilllll^^
β. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 2676/1999 προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Στις περιπτώσεις επιλογής των καταστατικών διατάξεων των καταργούμενων Ταμείων, οι ασφαλιστικές κατηγορίες και οι κλίμακες των συντάξεων αυτών αναπροσαρμόζονται κατ' έτος με τις αυξήσεις των εισφορών και συντάξεων του ΟΑΕΕ αντίστοιχα, για δε τον υπολογισμό της σύνταξης οι ασφαλισμένοι κατατάσσονται στις πλησιέστερες ασφαλιστικές κατηγορίες των Ταμείων από τα οποία προέρχονται και οι οποίες αντιστοιχούν στις εισφορές που κατέβαλαν κάθε φορά.»