logo-print

Άρθρο 9 - Πρόεδρικο Διάταγμα 51/2016 - Μεταβατικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/05/2016

Κωδικοποιημένο
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012

1. Οι αρµόδιες ∆.Α.Ο.Κ. ενηµερώνουν εγγράφως τα οινολογικά εργαστήρια τα οποία αδειοδοτήθηκαν σύµφωνα µε το καταργούµενο β.δ. 641/1970, σχετικά µε τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τις υποχρεώσεις τους, σύµφωνα µε τις διατάξεις του παρόντος διατάγµατος.

2. Εντός έξι (6) µηνών από την ενηµέρωση της παραγράφου 1, τα οινολογικά εργαστήρια οφείλουν να προσαρµοστούν στις διατάξεις των άρθρων 2, 3 και 5 του παρόντος διατάγµατος σύµφωνα µε τις υποδείξεις των αρµοδίων ∆.Α.Ο.Κ. και να τις ενηµερώσουν σχετικά. Σε περίπτωση που ο υπεύθυνος οινολόγος του αδειοδοτηµένου οινολογικού εργαστηρίου είναι πρόσωπο διαφορετικό από αυτό που αναφέρεται στην άδεια ίδρυσης, το ενδιαφερόµενο φυσικό ή νοµικό πρόσωπο υποβάλλει στην αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ. τα δικαιολογητικά των περ. β΄, δ΄ και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 4, για την ενηµέρωση του µητρώου του άρθρου 6.

Κατά τη µεταβατική περίοδο των έξι (6) µηνών, για τα ως άνω οινολογικά εργαστήρια ισχύουν οι διατάξεις βάσει των οποίων ήδη λειτουργούν.

3. Κατόπιν ενηµέρωσης των ∆.Α.Ο.Κ. από τα οινολογικά εργαστήρια σε ότι αφορά την προσαρµογή τους σύµφωνα µε την παράγραφο 2, αυτές διενεργούν τους απαιτούµενους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους.

4. Σε περίπτωση που µετά τη διενέργεια των απαιτούµενων ελέγχων διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται οι διατάξεις του παρόντος διατάγµατος, εφαρµόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 7.

5. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάγµατος, οι αιτήσεις χορήγησης άδειας ίδρυσης οινολογικών εργαστηρίων, οι οποίες υπεβλήθησαν βάσει των διατάξεων του καταργούµενου β.δ. 641/1970 και εκκρεµούν, εξετάζονται µε βάση τις διατάξεις του παρόντος και όπου απαιτείται, η αρµόδια για την εξέτασή τους ∆.Α.Ο.Κ. ζητά την υποβολή συµπληρωµατικών στοιχείων.

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

send