logo-print

Άρθρο 3 - Νόμος 3924/2011

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2014

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Ατομική δικονομική προστασία του καταναλωτή στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, 2025

ΑΡΘΡΟ 3

ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν αντίκεινται σε οποιεσδήποτε διαφορετικές διατάξεις του παρόντος ΜΚ, οι διατάξεις της NATO SOFA, των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οποιωνδήποτε άλλων συναφών συμφωνιών, οι οποίες ισχύουν μεταξύ των Συμμέτοχων, θα διέπουν όλες τις δραστηριότητες οι οποίες διεξάγονται σύμφωνα με το παρόν ΜΚ.

2. To AMSCC εδρεύει στο Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στην Αθήνα. Η Ελληνική Δημοκρατία αναφέρεται εφεξής ως «Φιλοξενούν Έθνος (ΦΕ)».

3. Ο συντονισμός που αναφέρεται στο παρόν ΜΚ θα εφαρμόζεται στις στρατιωτικές δυνατότητες και τα εμπορικά ναυλωμένα μέσα θαλάσσιων μεταφορών, σε παγκόσμια βάση, τόσο για επιχειρησιακούς όσο και για μη επιχειρησιακούς σκοπούς, συμπεριλαμβάνοντας, αλλά όχι περιοριστικά, ασκήσεις, αποστολές και επιχειρήσεις σε περιόδους ειρήνης, κρίσεων και συγκρούσεων (π.χ. αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, εκκένωσης και διάσωσης), καθώς επίσης και απρόβλεπτα ενδεχόμενα και καταστάσεις ανάγκης.

4. Οι Συμμέτοχοι διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν άλλα μέσα για ανάπτυξη δυνάμεων, εναλλακτικά εκείνων που προβλέπονται στο παρόν ΜΚ.

5. To AMSCC διατηρεί το δικαίωμα να μην προχωρήσει σε ενέργειες για ένα αίτημα θαλάσσιας μεταφοράς, εάν αυτό επιβάλλεται από λόγους εθνικής ασφάλειας. To AMSCC θα ενημερώνει το Σλοβάκο Συμμέτοχο, εγγράφως, για τους λόγους για τους οποίους δεν θα προχωρήσει σε ενέργειες για τη διεκπεραίωση ενός τέτοιου αιτήματος θαλάσσιας μεταφοράς, όχι αργότερα από δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την επίδοση, στο AMSCC, του αρχικού αιτήματος για θαλάσσια μεταφορά.

6. Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδικασίες ναύλωσης, τα αιτήματα για ναύλωση, τις συμβατικές πτυχές, τη χρησιμοποίηση της διαθέσιμης χωρητικότητας, τη χρήση επικοινωνιών, την παρακολούθηση των σκαφών και τις γενικές πληροφορίες, θα διατυπωθούν σε μια ΤΣ.

7. Ο Έλληνας Συμμέτοχος διατηρεί το δικαίωμά του να συνάψει ΜΚ ή άλλες συμφωνίες με άλλους διεθνείς οργανισμούς ή έθνη όσον αφορά στη συνεργασία με το AMSCC.

Η αρχή της οικονομίας της δίκης στις διοικητικές διαφορές, 2025
ΛΟΑΤΚΙ+ Δικαιώματα & Ελευθερίες, 2024
send