Προεισαγωγική εκπαίδευση των ειρηνοδικών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Συγκροτήθηκε η ομάδα εργασίας για τη σύνταξη σχετικού Προεδρικού Διατάγματος

11/12/2018

12/12/2018

Η ένταξη της προεισαγωγικής εκπαίδευσης των ειρηνοδικών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών αποτελεί το αντικείμενο της νέας ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, το Υπουργείο, με απόφαση που δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 728/2018) προχώρησε στη σύσταση και συγκρότηση ομάδας εργασίας με αντικείμενο τη σύνταξη Προεδρικού Διατάγματος για την ένταξη της προεισαγωγικής εκπαίδευσης των ειρηνοδικών στην ΕΣΔι.

Μάλιστα, η ομάδα εργασίας οφείλει να περατώσει το έργο της εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης.

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους:

1. Δημήτριο Κράνη του Γεωργίου, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, ως Πρόεδρο.

2. Σπυριδούλα Καρύδα του Κωνσταντίνου, Πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποσπασμένη στο Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

3. Αλκιβιάδη Φερεσίδη του Δημητρίου, Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών.

4. Ακριβή Ερμίδου του Ιωάννη, Ειρηνοδίκη Αθηνών, Υπεύθυνη Οικονομικής Διαχείρισης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

5. Ελένη Σφυρή του Αριστείδη, Ειρηνοδίκη Αθηνών.

6. Στυλιανή Ανδρικοπούλου του Ανδρέα, Δικηγόρος Αθηνών, Ειδική Συνεργάτης στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και

7. Χαράλαμπο Πλατή του Γεωργίου, υπάλληλο αποσπασμένο στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, με αναπληρώτρια την Χρυσάνθη Πουρνάρα του Ελευθερίου , υπάλληλο αποσπασμένη στην ίδια ως άνω Σχολή, ως μέλη.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send