logo-print

Άρθρο 16 - Νόμος 4012/2011

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2014

Η συμβολαιογραφία στο σύγχρονο νομικό περιβάλλον
Εγχειρίδιο Αστικού Δικονομικού Δικαίου, 4η έκδ., 2025

ΑΡΘΡΟ 16 Κυκλοφορία των προϊόντων

1. Τα προϊόντα, καταγωγής Ευρωπαϊκής Κοινότητας ή του μέρους «Κεντρική Αφρική», υπόκεινται σε τελωνειακούς δασμούς μόνο άπαξ στην επικράτεια του άλλου μέρους.

2. Όσον αφορά τα προϊόντα, καταγωγής Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ο δασμός που πρέπει να καταβληθεί σύμφωνα με την παρούσα συμφωνία κρατείται για λογαριασμό του υπογράφοντος κράτους της Κεντρικής Αφρικής η επικράτεια του οποίου αποτελεί τον τόπο κατανάλωσης.

3. Το μέρος «Κεντρική Αφρική» λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει την αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου, καθώς και να προωθήσει την ελεύθερη κυκλοφορία των προϊόντων στα υπογράφοντα κράτη της Κεντρικής Αφρικής. Τα δύο μέρη συμφωνούν να συνεργάζονται σε αυτόν τον τομέα στο πλαίσιο των άρθρων 7 και 8. Η συνεργασία αυτή προσαρμόζεται στο είδος του μηχανισμού που θα επιλεγεί τελικά για το μέρος «Κεντρική Αφρική».

4. Τα μέρη συμφωνούν να συνεργάζονται για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των προϊόντων και την απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών, όπως προβλέπεται από το κεφάλαιο 3 του τίτλου III.

Πολιτειολογία
Εγχειρίδιο Αστικού Δικονομικού Δικαίου, 4η έκδ., 2025
send