logo-print

Άρθρο 8 - Απόφαση Προέδρου της Βουλής 18068/22.11.2016 - Στοχοθεσία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/11/2016

Κωδικοποιημένο
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

1. Με τη στοχοθεσία επιδιώκεται η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της συλλογικής δράσης των Υπηρεσιών της Βουλής, η πληρέστερη εκπλήρωση της αποστολής τους και η ανταπόκρισή τους στις ανάγκες της κοινωνίας.

2. Εντός της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου κάθε έτους, ο Γενικός Γραμματέας γνωστοποιεί, σε κάθε Γενική Διεύθυνση και Υπηρεσία που υπάγεται απευθείας στον Πρόεδρο της Βουλής ή τον ίδιο, τους στρατηγικούς στόχους για το επόμενο έτος. Στο πλαίσιο των στόχων αυτών, οι προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων ή αν ελλείπουν, οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων, και οι προϊστάμενοι των υπαγόμενων στον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα οργανικών μονάδων καταθέτουν στον Γενικό Γραμματέα ή το αρμοδίως για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτημένο όργανο, εξειδικευμένη εισήγηση για τους διαθέσιμους πόρους, τις δράσεις της Υπηρεσίας τους που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, καθώς και το γενικότερο προγραμματισμό του τομέα ευθύνης τους. Εντός της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας, σε συνεργασία με τους ως άνω προϊσταμένους, αποφασίζει επί των εισηγήσεων και στη συνέχεια γνωστοποιεί και κατανέμει στις Υπηρεσίες τους στρατηγικούς στόχους τους για το επόμενο έτος.

3. α) Η απόφαση της προηγούμενης παραγράφου κοινοποιείται ηλεκτρονικά σε όλους τους υπαλλήλους και παρουσιάζεται σε Ολομέλειες των αντίστοιχων Υπηρεσιών, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα.

β) Οι προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης εξειδικεύουν, ανά Διεύθυνση, τους στόχους που έχουν τεθεί στη Γενική Διεύθυνση, ενημερώνουν σχετικά τους υφισταμένους τους προϊσταμένους Διεύθυνσης και τους ζητούν να εισηγηθούν περαιτέρω προσδιορισμό των στόχων κάθε Διεύθυνσης. Οι προϊστάμενοι Διεύθυνσης ζητούν από τους προϊσταμένους Τμήματος να εισηγηθούν τον προσδιορισμό των στόχων κάθε Τμήματος. Οι προϊστάμενοι Τμήματος ζητούν από τους υπαλλήλους να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τη στοχοθεσία του Τμήματος, της Διεύθυνσης και συνολικά της Υπηρεσίας. Βάσει των εισηγήσεων των προϊσταμένων, εκδίδεται από κάθε προϊστάμενο Γενικής Δ/νσης απόφαση για τους στόχους κάθε Διεύθυνσης.

γ) Εντός της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου κάθε έτους, ο προϊστάμενος Τμήματος παρουσιάζει στην Ολομέλεια των υπαλλήλων του Τμήματος τους στόχους που έχουν αποφασιστεί κατά τα ανωτέρω και προτείνει, στο πλαίσιο της στοχοθεσίας αυτής, τους ατομικούς στόχους κάθε υπαλλήλου, λαμβάνοντας υπόψη τις δεξιότητες, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα καθήκοντα που ασκεί. Στη Ολομέλεια, διεξάγεται συζήτηση για την ευρύτερη στοχοθεσία της Υπηρεσίας και τους τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας της. Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος, μετά από συνέντευξη με κάθε υπάλληλο και αφού λάβει υπόψη τη γνώμη του, καθορίζει γραπτά την ατομική στοχοθεσία του και την ειδικότερη συμβολή του στην επίτευξη των στόχων του Τμήματος, με ατομικούς στόχους που αναλύονται σε συγκεκριμένες ενέργειες, με χρονικά προσδιορισμένη υλοποίηση, όπου η φύση του αντικειμένου της Υπηρεσίας το επιτρέπει. Οι αποφάσεις στοχοθεσίας κοινοποιούνται ηλεκτρονικά σε όλο το προσωπικό που αφορούν, καθώς και στο Τμήμα Αξιολόγησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

δ) Τα ανωτέρω υπό στοιχ. γ) εφαρμόζονται αναλόγως και στις οργανικές μονάδες που υπάγονται απευθείας στον Πρόεδρο ή τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής.

4. Στις αποφάσεις στοχοθεσίας καθορίζονται ο βαθμός προτεραιότητας για κάθε στόχο, οι δείκτες μέτρησης των αποτελεσμάτων, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

5. Η διαδικασία της περίπτωσης γ) της παραγράφου 3 του παρόντος μπορεί να επαναληφθεί μετά την παρέλευση τετραμήνου και πριν την παρέλευση οκταμήνου από την έναρξή της, με σκοπό την αναθεώρηση των στόχων.

6. Κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας, οι προθεσμίες του παρόντος άρθρου μετατίθενται κατά τρεις (3) μήνες.

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ