logo-print

Άρθρο 9 - Απόφαση Προέδρου της Βουλής 18068/22.11.2016 - Ολομέλειες Διεύθυνσης και Τμήματος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/11/2016

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Αγωγή περί κλήρου

1. Οι Ολομέλειες Διεύθυνσης και Τμήματος είναι συμβουλευτικά όργανα των προϊσταμένων, στα οποία δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι υπάλληλοι της οργανικής μονάδας.

2. Η Ολομέλεια Διεύθυνσης συγκαλείται και προεδρεύεται από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης και σε περίπτωση κωλύματός του από τον προϊστάμενο της οικείας Γενικής Διεύθυνσης. Η Ολομέλεια Τμήματος συγκαλείται και προεδρεύεται από τον προϊστάμενο του Τμήματος και σε περίπτωση κωλύματός του από τον προϊστάμενο της οικείας Διεύθυνσης.

3. Η Ολομέλεια Διεύθυνσης συνεδριάζει τρεις (3) φορές κατ’ έτος, για να αξιολογήσει την πορεία υλοποίησης των στόχων της Διεύθυνσης και όποτε άλλοτε κρίνει σκόπιμο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης ή ο αρμόδιος προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα λειτουργίας της Διεύθυνσης. Εισηγητής είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης ή υπάλληλος που επιλέγεται από αυτόν.

Η Ολομέλεια Τμήματος συνεδριάζει μια φορά κάθε τρεις (3) μήνες, για να συζητήσει θέματα του Τμήματος και την πορεία υλοποίησης των στόχων του, καθώς και όποτε άλλοτε κρίνει σκόπιμο ο προϊστάμενος του Τμήματος ή της Διεύθυνσης, για να συζητηθούν θέματα λειτουργίας του Τμήματος. Επισημάνσεις ελεγκτικών μηχανισμών ή αναφορές με παράπονα βουλευτών ή πολιτών, σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος συζητούνται υποχρεωτικά στην επόμενη Ολομέλεια του Τμήματος.

4. Οι Ολομέλειες μπορεί να συντάσσουν εισηγήσεις προς τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής ή του αρμοδίως για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτημένου οργάνου, βάσει προτάσεων των μελών τους. Τα δύο τρίτα (2/3) των υπαλλήλων του Τμήματος μπορεί να ζητήσουν, οποτεδήποτε, με έγγραφη αναφορά τους προς τον προϊστάμενο, τη σύγκληση έκτακτης Ολομέλειας, προκειμένου να συζητηθούν τα υπηρεσιακά θέματα που προσδιορίζονται ειδικά στην αναφορά. Η έκτακτη Ολομέλεια συγκαλείται υποχρεωτικά εντός δέκα (10) ημερών από την περιέλευση της αναφοράς στον προϊστάμενο Διεύθυνσης.

5. Η τήρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων των Ολομελειών ανατίθεται σε υπάλληλο που ορίζεται ως Γραμματέας από τον Πρόεδρό της.

Οι Ολομέλειες διεξάγονται εντός του ωραρίου υπηρεσίας και ολοκληρώνονται με την εξάντληση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Για την επίτευξη απαρτίας, απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των τριών πέμπτων (3/5) των υπαλλήλων που υπογράφουν σχετικά. Δεν υπολογίζονται οι απόντες λόγω εκπαιδευτικής, αναρρωτικής αδείας ή αδείας μητρότητας ή ανατροφής τέκνου.

6. Στο τέλος κάθε έτους, οι Ολομέλειες της Διεύθυνσης και του Τμήματος εγκρίνουν Εκθέσεις Αξιολόγησης του έργου που παρήγαγαν. Οι Εκθέσεις συντάσσονται από τον οικείο προϊστάμενο και εγκρίνονται, ύστερα από συζήτηση, από τα δύο τρίτα (2/3), τουλάχιστον, των υπαλλήλων της οργανικής μονάδας. Οι Εκθέσεις είναι επαρκώς αιτιολογημένες βάσει της στοχοθεσίας της κάθε μονάδας, αξιολογούν από τον βαθμό 0 έως 100 και συνοδεύουν τον ατομικό φάκελο αξιολόγησης κάθε υπαλλήλου.

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
send