logo-print

Σταύρος Τασιόπουλος

Δικηγορικός Σύλλογος
Αθηνών
Δικαίωμα Παράστασης
παρ' Αρείω Πάγω
Περιγραφή

Δικηγόρος παρ' Αρείω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας από το 2013, και επίσης υπηρετεί ως Νομικός Σύμβουλος σε Δήμο της Αττικής, ενώ ακόμη έχει συνεργαστεί με Υπουργεία, Δήμους, Ανεξάρτητες Αρχές και με ιδιωτικές εταιρίες.

Το 2022 υπήρξε άμισθος συνεργάτης της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα Αθλητισμού-Πολιτισμού και από το Δεκέμβριο του 2022 ως το Φεβρουάριο 2024 διετέλεσε Μέλος της Διοίκησης του Μητροπολιτικού Πάρκου της Δυτικής Αθήνας “Α.Τρίτσης’’. 

Από το Φεβρουάριο 2024 τελεί Μέλος του ΔΣ του Φορέα Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής.

Έχει υπάρξει Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ και μέλος της ομάδας έργου για την κρίση του Covid στον Τουρισμό, καθώς και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Επιτροπή Δημόσιας Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ.

Ακόμη έχει συμμετάσχει στην Ομάδα Έργου του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Απλοποίηση της αδειοδότησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και κατέχει τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στους τομείς: Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης (ΔΠΘ), Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης & Βιώσιμης Ανάπτυξης (Jean Monnet ΠΑΝΤΕΙΟ), Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Δικαίου Ενέργειας (ΔΠΘ).

Περαιτέρω διαθέτει επιστημονικές και επαγγελματικές πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, η TÜV.

Επικοινωνία: st.tasiopoulos@gmail.com

 

Συνοπτικά οι δυνατότητες συνεισφοράς περιλαμβάνουν: 

Εξειδίκευση σε θέματα δημοσίου - διοικητικού δικαίου, φορολογικού, δημόσιας διοίκησης, δημοσιοϋπαλληλικού, γραφειοκρατίας και διεκπεραιώσεων. Αστική ευθύνη δημοσίου και αποζημίωση. Θέματα Δήμων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υποστήριξη σε αστική ευθύνη και ηθική Βλάβη για αποζημίωση.

Άμεση υποστήριξη και επίλυση θεμάτων γραφειοκρατίας, επαφή με τις εμπλεκόμενες δημόσιες και δημοτικές - αυτοδιοικητικές υπηρεσίες.

Θέματα εταιριών, εταιρική διακυβέρνηση και κανονιστική συμμόρφωση, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Δωρεών.

Θέματα ΓΕΜΗ, εφορίας, ρυθμιστικό πλαίσιο, εμπορικές μισθώσεις και διαπραγματεύσεις, συμβόλαια ακινήτων.

Δημόσιες συμβάσεις ν.4412, ρυθμιστικού πλαισίου, περιβάλλοντος-ενέργειας, προσωπικά δεδομένα GDPR.

Πιστοποιητικά Ειρηνοδικείου και Πρωτοδικείου. Συναινετικά διαζύγια και θέματα κληρονομιών με εξειδίκευση σε συναινετικά διαζύγια και κληρονομικά θέματα.

Εξειδίκευση σε προσωπικά δεδομένα GDPR και παροχή υπηρεσιών DPO.

Εμπειρία σε δημόσιες συμβάσεις ν.4412 και θέματα εταιριών. 

Άμεση εικόνα επί της λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών και των Δήμων

Εκπροσώπηση σε Ελεγκτικό Συνέδριο, Συμβούλιο της Επικρατείας, Διοικητικά Δικαστήρια και προς κάθε Δικαστήριο στην Ελλάδα.

Kατάρτιση επί της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καθώς και σε συνάρτηση και με τις οικονομικές δραστηριότητες, (επενδύσεις, δημόσιο-διοικητικό δίκαιο, δημόσιες συμβάσεις) καθώς και επί του ρυθμιστικού πλαισίου και άσκησης πολιτικής σε θέματα Επενδύσεων, Περιβάλλοντος – Ενέργειας.

Προπτυχιακές Σπουδές
Νομική Σχολή Θράκης
Μεταπτυχιακές Σπουδές
Νομική Σχολή Θράκης |
Δημόσιο Δίκαιο & Πολιτική Επιστήμη (Συνταγματικό-Διοικητικό)
Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών |
Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση & Βιώσιμη Ανάπτυξη
Νομική Σχολή Θράκης |
Διεθνές & Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ενέργειας
Γλώσσες
Επικοινωνία
Αποστολή Μηνύματος
Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ