logo-print

ΕΒΙΤΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Δικηγορικός Σύλλογος
Αθηνών
Δικαίωμα Παράστασης
παρ' Αρείω Πάγω
Περιγραφή

 

Η Εβίτα Παπακυριακίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτη του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στην Αθήνα με αντικείμενο το εργατικό και το εμπορικό δίκαιο ενώ το έτος 2013 έλαβε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μεταπτυχιακό τίτλο στο ποινικό δίκαιο  (Π.Μ.Σ Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία / Criminal  Law and  Criminal  Procedure, LLM). Το θέμα της μεταπτυχιακής της διατριβής ήταν «Ο θεσμός της ελληνικής ανάκρισης: μια συγκριτική μελέτη της ελληνικής, ιταλικής, γαλλικής και γερμανικής ποινικής ανάκρισης».

Από το έτος 2013 εργάζεται στη δικηγορική εταιρεία Athens Legal Firm (Κεσσές-Νικολόπουλος-Σταματιάδης Δικηγορική Εταιρεία) αναλαμβάνοντας υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του ποινικού δικαίου (Οικονομικά αδικήματα, Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, Δίκαιο Έκδοσης, Δίκαιο Αλλοδαπών, Ναρκωτικά, τυχερά παίγνια, Στρατιωτικό Ποινικό Δίκαιο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).

Το 2016 έλαβε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (International Hellenic University, IHU) μεταπτυχιακό τίτλο στο «Διεθνικό και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, Διαμεσολάβηση, Διαιτησία και Δίκαιο Ενέργειας» (Transnational and European Commercial Law, Banking Law, Arbitration/Mediation, LLM) ενώ η μεταπτυχιακή της διατριβή είχε τίτλο “Administrative and criminal sanctions in competition law” («Διοικητικές και Ποινικές Κυρώσεις στο Δίκαιο Ανταγωνισμού»).

Το 2019  έλαβε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Bordeaux (Université Montesquieu de Bordeaux IV), μεταπτυχιακό τίτλο στο Δημόσιο Δίκαιο (Π.Μ.Σ Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο/ Master 2 Droit public spécialisé franco-hellénique). Η μεταπτυχιακή της διατριβή είχε τίτλο “Les mécanismes de soutien européens dans la zone euro” («Η νομική φύση και εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης στην Ευρωζώνη»).

Έχει συνεργαστεί με το  New York College-The International College of Greece διδάσκοντας το μάθημα Legal Environment of Business κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2016-2018 ενώ έχει διατελέσει, κατά τα έτη 2017 έως 2020,  μέλος διδακτικού προσωπικού στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με κατεύθυνση το ποινικό δίκαιο.  

Έχει υπάρξει μέλος της διεθνούς οργάνωσης Fair Trials για την υπεράσπισης της δίκαιης δίκης και του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Είναι μέλος της Ένωσης Ελληνικών Ποινικολόγων (Hellenic Criminal Bar Association).  

Ομιλεί άπταιστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα.

 

 

 

Προπτυχιακές Σπουδές
Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης
Μεταπτυχιακές Σπουδές
Νομική Σχολή Αθηνών |
Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο, Université Bordeaux IV
Νομική Σχολή Αθηνών |
Τομέας Ποινικών Επιστημών, Ουσιαστικό και Δικονομικό Δίκαιο
International Hellenic University (Θεσσαλονίκη) |
Διεθνικό και Ευρωπαικό Οικονομικό Δίκαιο, Διαμεσολάβηση, Διαιτησία και Δίκαιο Ενέργειας
Γλώσσες
Αρθρογραφία

Η/Ο δικηγόρος δεν έχει αναρτήσεις στο προσωπικό της/του ιστολόγιο.

Επικοινωνία
Παπαδιαμαντοπούλου 10
11528 Αθήνα
Αποστολή Μηνύματος
Σεμινάριο: Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός στον παράκτιο και δασικό χώρο
Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
send