logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 3780/2009

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018

Άρθρο 1

1. Τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τους συνοριακούς ελέγχους στη σιδηροδρομική και οδική κυκλοφορία.

2. Οι αρμόδιες αρχές κάθε Συμβαλλόμενου Μέρους δύνανται να διενεργούν συνοριακούς ελέγχους στο έδαφος του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους σύμφωνα με την παράγραφο 3.

3. Οι αρμόδιες αρχές των Συμβαλλομένων Μερών συμφωνούν να διενεργούν ελέγχους στα πρόσωπα που διέρχονται από τα χερσαία συνοριακά σημεία διέλευσης ως ακολούθως:

Α) Για τα πρόσωπα που εισέρχονται στην Ελληνική Δημοκρατία και εξέρχονται από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας: τα πρόσωπα θα υφίστανται τον έλεγχο εξόδου από τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές και τον έλεγχο εισόδου από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, όπως προβλέπεται από την αντίστοιχη εθνική νομοθεσία των Συμβαλλομένων Μερών.

Β) Για τα πρόσωπα που εξέρχονται από την Ελληνική Δημοκρατία και εισέρχονται στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας: τα πρόσωπα θα υφίστανται τον έλεγχο εξόδου από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και τον έλεγχο εισόδου από τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές, όπως προβλέπεται από την αντίστοιχη εθνική νομοθεσία των Συμβαλλομένων Μερών.

Όσον αφορά τον έλεγχο των προσώπων που διακινούνται σιδηροδρομικώς, τα Συμβαλλόμενα Μέρη δύνανται να διενεργούν ελέγχους επί των τρένων ενώ αυτά βρίσκονται εν κινήσει, εφόσον οι τεχνολογικές εξελίξεις καταστήσουν εφικτή τη διενέργεια τέτοιων ελέγχων. Οι ειδικότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διενέργεια τέτοιων ελέγχων θα καθοριστούν με ξεχωριστό διμερές πρωτόκολλο.

4. Το γειτονικό κράτος διατηρεί το δικαίωμα να επαναφέρει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, βραχυπρόθεσμα και προσωρινά, τον έλεγχο από το κράτος δικαιοδοσίας στο έδαφός του. Το κράτος δικαιοδοσίας θα ενημερώνεται εκ των προτέρων, ει δυνατόν, για την εν λόγω επαναφορά.

5. Α) Στο σημείο οδικής συνοριακής διέλευσης Κού-λατα - Προμαχώνα, τόσο ο έλεγχος εισόδου όσο και ο έλεγχος εξόδου θα διενεργούνται στο συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα σύμφωνα με τις παραγράφους 3 και 4.

Β) Στο σημείο σιδηροδρομικής συνοριακής διέλευσης Κούλατα - Προμαχώνα, τόσο ο έλεγχος εισόδου όσο και ο έλεγχος εξόδου θα διενεργούνται στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κούλατα σύμφωνα με τις παραγράφους 3 και 4.

6. Α) Τα Συμβαλλόμενα Μέρη δύνανται να συμφωνήσουν, με την ανταλλαγή γραπτών κοινοποιήσεων, να επεκτείνουν την εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας και σε άλλα συνοριακά σημεία διέλευσης.

Β) Η Συμφωνία αυτή θα τεθεί σε ισχύ τριάντα (30) ημέρες μετά την ημερομηνία λήψης της τελευταίας γραπτής κοινοποίησης με την οποία το ένα Συμβαλλόμενο Μέρος θα ενημερώνει το άλλο σχετικά με την ολοκλήρωση των εσωτερικών νομικών διαδικασιών του που απαιτούνται για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία.

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send