logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3025/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής

Άρθρο 9

1. Εκτός από τις περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται, ομοφωνία δυνάμει της παρούσας Σύμβασης, οι αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου λαμβάνονται με πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών του, με την επιφύλαξη των κατωτέρω διατάξεων:

α) για τη λήψη απόφασης που επηρεάζει τα ειδικά συμφέροντα ενός κράτους μέλους, μεταξύ των οποίων η σημαντική επέκταση των εγκαταστάσεων ή το κλείσιμο Σχολείου εγκατεστημένου στο έδαφός του, απαιτείται ευνοϊκή ψήφος του αντιπροσώπου του εν λόγω κράτους μέλους,

β) για το κλείσιμο Σχολείου απαιτείται ευνοϊκή ψήφος του μέλους της Επιτροπής,

γ) ο αντιπρόσωπος ενός οργανισμού δημοσίου δικαίου που έχει αποκτήσει έδρα και ψήφο στο Ανώτατο Συμβούλιο δυνάμει συμφωνίας βασιζόμενης στο άρθρο 28 συμμετέχει στην ψηφοφορία σχετικά με όλα τα θέματα του Σχολείου τα οποία περιλαμβάνει η συμφωνία αυτή.

δ) το δικαίωμα ψήφου του αντιπροσώπου της Επιτροπής Προσωπικού που αναφέρεται στο άρθρο 8 παράγραφος 1 σημείο γ) και του αντιπροσώπου των γονέων των μαθητών, που αναφέρεται στο άρθρο 8 παράγραφος 1 σημείο δ) περιορίζεται στη λήψη αποφάσεων για εκπαιδευτικά δέματα βάσει του άρορου 11 αποκλειομένων των αποφάσεων σχετικά με τις αναπροσαρμογές της συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Απολυτηρίου και των αποφάσεων που έχουν οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις.

2. Στις περιπτώσεις που η παρούσα Σύμβαση απαιτεί ομοφωνία, οι αποχές των παρόντων ή αντιπροσωπευομέ-νων μελών δεν εμποδίζουν τη λήψη αποφάσεων από το Ανώτατο Συμβούλιο.

3. Σε κάθε ψηφοφορία, τα παρόντα αντιπροσωπευόμε-να μέλη διαθέτουν μία ψήφο, με την επιφύλαξη της ειδικής διάταξης που προβλέπεται στο άρθρο 8 παράγραφος 1 σημείο α).

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ