logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3004/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24

ΑΡΘΡΟ 2

Πεδίο εφαρμογής

1. Η παρούσα Σύμβαση διέπει τις σχέσεις μεταξύ των Συμβαλλόμενων Μερών στον τομέα των πολυμερών συμπαραγωγών που προέρχονται από τα Συμβαλλόμενα Μέρη.

2. Η παρούσα Σύμβαση εφαρμόζεται:

α. στις συμπαραγωγές που συνεταιρίζουν τρεις συμπαραγωγούς εγκατεστημένους σε τρία διαφορετικά Συμβαλλόμενα Μέρη της Σύμβασης και

β. στις συμπαραγωγές που συνεταιρίζουν τρεις τουλάχιστον συμπαραγωγούς εγκατεστημένους σε τρία διαφορετικά Συμβαλλόμενα Μέρη της Σύμβασης, καθώς και έναν ή περισσότερους συμπαραγωγούς που δεν είναι εγκατεστημένοι στα Συμβαλλόμενα Μέρη της Σύμβασης. Η συνολική συμμετοχή των συμπαραγωγών που δεν είναι εγκατεστημένοι στα Συμβαλλόμενα Μέρη της Σύμβασης δεν μπορεί, πάντως, να υπερβαίνει το 30% του συνολικού κόστους της παραγωγής.

Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα Σύμβαση είναι εφαρμόσιμη μόνον όταν το έργο, που γίνεται με συμπαραγωγή, ανταποκρίνεται στον ορισμό του ευρωπαϊκού κινηματογραφικού έργου, όπως αυτό καθορίζεται στο παρακάτω άρθρο 3 παράγραφος 3.

3. Οι διατάξεις των διμερών συμφωνιών, που έχουν συναφθεί μεταξύ των Συμβαλλόμενων Μερών της παρούσας Σύμβασης, παραμένουν εφαρμόσιμες στις διμερείς συμπαραγωγές.

Στην περίπτωση πολυμερών συμπαραγωγών, οι διατάξεις της παρούσας Σύμβασης υπερέχουν εκείνων των διμερών συμφωνιών που έχουν συναφθεί μεταξύ των Συμβαλλόμενων Μερών της Σύμβασης. Οι διατάξεις που αφορούν διμερείς συμπαραγωγές ισχύουν αν δεν αντίκεινται στις διατάξεις της παρούσας Σύμβασης.

4. Σε περίπτωση έλλειψης οποιασδήποτε συμφωνίας που ρυθμίζει τις διμερείς σχέσεις συμπαραγωγής μεταξύ δύο Συμβαλλόμενων Μερών της παρούσας Σύμβασης, εφαρμόζεται αυτή η Σύμβαση και στις διμερείς συμπαραγωγές, εκτός αν έχουν διατυπωθεί επιφυλάξεις από ένα από τα ενδιαφερόμενα Συμβαλλόμενα Μέρη, με τις προβλεπόμενες στο άρθρο 20 προϋποθέσεις.

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ