logo-print

Έναρξη λειτουργίας για το μητρώο online media

Προστασία από λογοκλοπή και συμμετοχή στην κρατική διαφήμιση τα κίνητρα για την εγγραφή των επιχειρήσεων

08/06/2016

29/01/2018

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Την ίδρυση του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης με την επωνυμία e-media στην Ελλάδα παρουσίασαν χθες ο υπ. Επικρατείας Νίκος Παππάς, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, η δημιουργία του οποίου προβλέπεται στο Νόμο 4339/2015, αποτελεί ένα εργαλείο χαρτογράφησης του επικοινωνιακού τοπίου και θα είναι προσβάσιμο σε όλες τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η δημιουργία και λειτουργία του Μητρώου σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με οιαδήποτε βούληση παρέμβασης στο περιεχόμενο που διακινείται στο διαδίκτυο και πως όλοι, εφόσον πληρούν τη νομιμότητα έχουν το δικαίωμα καταχώρισης σε αυτό.

Η εγγραφή των Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης στο on-line Μητρώο δεν είναι υποχρεωτική, υπάρχουν όμως ισχυρά θετικά κίνητρα για τη χρήση του Μητρώου:

1. Το Παρατηρητήριο για τη Λογοκλοπή, ένα λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο στους εγγεγραμμένους να διαπιστώνουν εάν το περιεχόμενό τους αναδημοσιεύεται χωρίς άδεια από άλλες ιστοσελίδες.

2. Η πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στους εποπτευόμενους από αυτούς φορείς, με τους περιορισμούς, φυσικά, των πνευματικών δικαιωμάτων.

3. Η δυνατότητα να γίνονται αποδέκτες της κρατικής διαφήμισης.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταχώρισης στο Μητρώο, δόθηκε διάστημα τριών μηνών.

Η εγγραφή γίνεται αποκλειστικά στο διαδίκτυο στην διεύθυνση http://emedia.media.gov.gr/login, όπου υπάρχει και φόρμα επικοινωνίας για τυχόν ερωτήματα.

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send