logo-print

Άρθρο 6 - Προεδρικό Διάταγμα 65/2016

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/06/2016

Κωδικοποιημένο
Η Διαμεσολάβηση
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση

1. Στο τέλος της παραγράφου 6 του άρθρου 39 του Π.δ. 319/1995 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Με την ευδόκιμη αποφοίτησή του από τη Σχολή εντάσσεται στην εκπαιδευτική σειρά με την οποία αποφοιτά.».

2. Η παράγραφος 8 του άρθρου 39 του Π.δ. 319/1995 αντικαθίσταται ως εξής:

«8. α. Δόκιμος που δεν παρακολουθεί την εκπαίδευση για λόγους υγείας, συνέχεια ή διακεκομμένα, το ίδιο εκπαιδευτικό έτος, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός εβδόμου (1/7) των πραγματικών εργασίμων ημερών και των δύο εξαμήνων, όπως καθορίζονται στο ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης, δεν προάγεται στο επόμενο εκπαιδευτικό έτος αν φοιτά στο Α’, Β’ ή Γ’ έτος σπουδών, ενώ δεν αποφοιτά από τη Σχολή αν φοιτά στο Δ’ έτος σπουδών και επαναλαμβάνει τη φοίτηση του εξαμήνου ή των εξαμήνων που απώλεσε, χωρίς να θεωρείται ότι απορρίπτεται. Με την ευδόκιμη αποφοίτησή του από τη Σχολή, εντάσσεται στην εκπαιδευτική σειρά με την οποία αποφοιτά. Αν, όμως, πρόκειται για δόκιμο που τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, με την ευδόκιμη αποφοίτησή του από τη Σχολή εντάσσεται στην επετηρίδα της εκπαιδευτικής σειράς με την οποία κατατάχθηκε. Το προηγούμενο εδάφιο έχει εφαρμογή και στην περίπτωση που το ανωτέρω χρονικό διάστημα οφείλεται κατά ένα μέρος σε απουσία λόγω τραυματισμού κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής και κατά ένα μέρος σε λόγους υγείας κατά τα αναφερόμενα στο πρώτο εδάφιο.

β. Δόκιμος γυναίκα που δεν παρακολουθεί την εκπαίδευση λόγω κυοφορίας (άδεια μητρότητας), συνέχεια ή διακεκομμένα, το ίδιο εκπαιδευτικό έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός τρίτου (1/3) των πραγματικών εργασίμων ημερών και των δύο εξαμήνων, όπως καθορίζονται στο ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης, δεν προάγεται στο επόμενο εκπαιδευτικό έτος αν φοιτά στο Α’, Β’ ή Γ’ έτος σπουδών, ενώ δεν αποφοιτά από τη Σχολή αν φοιτά στο Δ’ έτος και επαναλαμβάνει τη φοίτηση του εξαμήνου ή των εξαμήνων που απώλεσε, χωρίς να θεωρείται ότι απορρίπτεται. Με την ευδόκιμη αποφοίτησή της από τη Σχολή, εντάσσεται στην επετηρίδα της εκπαιδευτικής σειράς με την οποία κατατάχθηκε. Το προηγούμενο εδάφιο έχει εφαρμογή και στην περίπτωση που το ανωτέρω χρονικό διάστημα οφείλεται κατά ένα μέρος σε απουσία λόγω κυοφορίας και κατά ένα μέρος σε λόγους υγείας κατά τα αναφερόμενα στην περίπτωση α’.

γ. Δόκιμος που δεν παρακολουθεί την εκπαίδευση συνέχεια ή διακεκομμένα το ίδιο εκπαιδευτικό έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός εβδόμου (1/7) των πραγματικών εργασίμων ημερών και των δύο εξαμήνων, όπως καθορίζονται στο ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης, λόγω λήψης του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας κατά το άρθρο 24, δεν προάγεται στο επόμενο εκπαιδευτικό έτος αν φοιτά στο Α’, Β’ ή Γ’ έτος σπουδών, ενώ δεν αποφοιτά από τη Σχολή αν φοιτά στο Δ’ έτος. Μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας και εφόσον δεν του επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της αποβολής από τη Σχολή, επαναλαμβάνει τη φοίτηση του εξαμήνου ή των εξαμήνων που απώλεσε, χωρίς να θεωρείται ότι απορρίπτεται. Με την ευδόκιμη αποφοίτησή του από τη Σχολή εντάσσεται στην επετηρίδα της εκπαιδευτικής σειράς με την οποία κατατάχθηκε. Το προηγούμενο εδάφιο έχει εφαρμογή και στην περίπτωση που το ανωτέρω χρονικό διάστημα οφείλεται κατά ένα μέρος σε απουσία λόγω διαθεσιμότητας και κατά ένα μέρος σε λόγους υγείας κατά τα αναφερόμενα στην περίπτωση α’.

δ. Ο περιορισμός της παραγράφου 6 ως προς τη συνολική διάρκεια φοίτησης στη Σχολή δεν ισχύει για τους δοκίμους των περιπτώσεων α’, β’ και γ’.». 3. Τα δύο τελευταία εδάφια της παραγράφου 9 του άρθρου 39 του Π.δ. 319/1995, τα οποία προστέθηκαν με το άρθρο 2 του Π.δ. 108/2012 (Α’ 191), καταργούνται.

4. Μετά την παράγραφο 11 του άρθρου 39 του Π.δ. 319/1995, προστίθεται νέα παράγραφος 12 ως εξής:

«12. Η ένταξη στην επετηρίδα της εκπαιδευτικής σειράς κατάταξης κατά τα οριζόμενα στο τρίτο εδάφιο της περίπτωσης α’ της παραγράφου 8 καθώς και στις περι- πτώσεις β’ και γ’ της ίδιας παραγράφου, γίνεται υπό τον όρο ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπο του ενδιαφερόμε- νου δοκίμου άλλος λόγος απώλειας έτους σπουδών. Στην περίπτωση κατά την οποία συντρέχει τέτοιος λόγος, ο δόκιμος δεν εντάσσεται στην επετηρίδα της εκπαιδευτικής σειράς της κατάταξής του και το απολεσθέν έτος συνυπολογίζεται για τον προσδιορισμό της εκπαιδευτικής σειράς στην οποία τελικώς εντάσσεται.».

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
send