logo-print

Επαμεινώνδας Καλαγιάκος

Δικηγορικός Σύλλογος
Αθηνών
Δικαίωμα Παράστασης
παρ' Αρείω Πάγω
Διαμεσολαβητής
Περιγραφή

Ο Επαμεινώνδας Καλαγιάκος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) στην Καβάλα. Είναι πτυχιούχος της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου του Αμβούργου (Γερμανία), καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώµατος ειδίκευσης στον κλάδο του Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστηµίου του Ζάαρλαντ (Γερμανία). 

Έχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία και επιχειρήσεις στη Γερμανία, πάντοτε με έμφαση σε υποθέσεις εμπορικού δικαίου και δικαίου διεθνών συναλλαγών αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία πριν ιδρύσει το δικό του δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, µέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 1996. Επίσης, είναι κάτοχος άδειας Δικηγόρου και στη Γερμανία και είναι µέλος του Γερμανικού Δικηγορικού Σωματείου (DΑV- Deutscher AnwaltVerein Griechenland) και συνεργάζεται και µε διάφορα επιστηµονικά περιοδικά. 

Έχει συµµετάσχει µε εισηγήσεις σε επιστηµονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι µέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων.

Βασικά αντικείμενα ενασχόλησής του τόσο συμβουλευτικά όσο και στο πλαίσιο αντιδικιών είναι το Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο και το Δίκαιο των επιχειρήσεων με έμφαση σε ζητήματα με διεθνή και ευρωπαϊκή διάσταση. Πιο συγκεκριμένα υποθέσεις καθημερινής πρακτικής αποτελούν η προστασία βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας (κατοχύρωση εμπορικού σήματος, βιομηχανικού σχεδίου, διπλώματος ευρεσιτεχνίας) σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο, ζητήματα διεθνών πωλήσεων, συμβάσεων διανομής, αντιπροσωπείας και δικαιόχρησης, διαφόρων άλλων τύπων εμπορικών συμβάσεων, συμβάσεων και διαφορών μεταφοράς και διεθνούς εμπορίου, τα συμβόλαια για αγοραπωλησίες και μισθώσεις ακινήτων, κληρονομικά, απαλλοτριώσεις κ.α.

Συγκεκριμένα διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία σε ζητήματα διεθνών πωλήσεων, συμβάσεων διανομής, αντιπροσωπείας και δικαιόχρησης, διαφόρων άλλων τύπων εμπορικών συμβάσεων, συμβάσεων και διαφορών μεταφοράς και διεθνούς εμπορίου.

Έχει εκπονήσει πάνω από 10 επιστημονικά άρθρα στο εμπορικό δίκαιο, στο Δίκαιο των μεταφορών και στο Δίκαιο ακινήτων και έχει επίσης συμμετάσχει σε συλλογικά έργα στους ίδιους τομείς. 

Μιλάει και γράφει, Γερμανικά και Αγγλικά.

Προπτυχιακές Σπουδές
Hamburg - Hamburg Universitat
Μεταπτυχιακές Σπουδές
Saarbrucken - Universitat des Saarlandes |
"Europäische Integration"
Saarbrucken - Universitat des Saarlandes |
Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Ευρωπαϊκοί Θεσμοί
Γλώσσες
Αρθρογραφία

Η/Ο δικηγόρος δεν έχει αναρτήσεις στο προσωπικό της/του ιστολόγιο.

Επικοινωνία
Καλλιδρομίου 30
11473 Αθήνα
Αποστολή Μηνύματος
Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

send