logo-print

Πρόστιμο ύψους 8000€ στην Adobe για παράνομη μεταφορά δεδομένων στις ΗΠΑ

Η εταιρεία εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί την (ακυρωθείσα) συμφωνία Safe Harbour για τη μεταφορά δεδομένων στις ΗΠΑ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

Πρόστιμο ύψους 8.000€ επιβλήθηκε στην Adobe από γερμανική Αρχή Προστασίας των Δεδομένων, για παράνομη μεταφορά δεδομένων από την ΕΕ στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί τη Συμφωνία Safe Harbour για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, η οποία όμως έχει ακυρωθεί από τον Οκτώβριο από το Δικαστήριο της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Έντονες επιφυλάξεις από τον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων για τη συμφωνία διαβίβασης δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον  Επόπτη Προστασίας Δεδομένων του Αμβούργου, που είναι γνωστός για την αυστηρή του στάση απέναντι σε παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, διενεργήθηκαν έρευνες σε 35 διεθνείς εταιρίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μεταφέρουν νόμιμα δεδομένα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι περισσότερες από αυτές είχαν συμμορφωθεί με την αλλαγή στο νομικό πλαίσιο μέσα σε λίγους μήνες από την απόφαση του ΔΕΕ που ακύρωνε τη συμφωνία Safe Harbour.

H Adobe, όμως, όπως και δύο ακόμα εταιρείες, παρέλειψαν να προσαρμοστούν εγκαίρως, μεταφέροντας δεδομένα με παράνομο τρόπο.

Η εταιρεία λογισμικού, έχει πλέον προσαρμοστεί στους σωστούς μηχανισμούς εφαρμόζοντας τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες, οι οποίες όμως θα μπορούσαν επίσης να περιοριστούν από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.

Πηγή: arstechnica.com

 

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5