logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 3019/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 5

Φορολογικές και τελωνειακές διατάξεις

(1) Στο πλαίσιο των επίσημων δραστηριοτήτων του, ο EUMETSAT, η περιουσία του και τα έσοδά του απαλλάσσονται από άμεσους φόρους.

(2) Στην περίπτωση κατά την οποία ο EUMETSAT πραγματοποιήσει αγορές ή κάνει χρήση υπηρεσιών σημαντικού χρηματικού ποσού, οι οποίες είναι απαραίτητες για τις επίσημες δραστηριότητες του και στην τιμή των οποίων περιλαμβάνονται φόροι ή τέλη, το Κράτος μέλος που εισέπραξε αυτούς τους φόρους ή τέλη, λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα με σκοπό την απαλλαγή αυτών των φόρων ή τελών ή την επιστροφή τους, όταν οι τελευταίοι μπορούν να προσδιοριστούν.

(3) Τα προϊόντα που εισάγονται ή εξάγονται από τον EUMETSAT, τα οποία είναι απαραίτητα για τις επίσημες δραστηριότητες του, απαλλάσσονται από κάθε φόρο και τέλος εισαγωγής ή εξαγωγής και δεν πλήττονται ούτε από περιορισμό κατά την εισαγωγή ή την εξαγωγή ούτε από απαγόρευση εισαγωγής ή εξαγωγής.

(4) Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου δεν εφαρμόζονται σε φόρους και τέλη που αποτελούν αποκλειστικά αμοιβή για παρασχεθείσες υπηρεσίες.

(5) Τα αγαθά που αποκτήθηκαν ή εισήχθησαν, τα οποία απαλλάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου δεν μπορούν να πωληθούν, να εκμισθωθούν, να

δοθούν ως δάνειο ή να παραχωρηθούν έναντι τιμήματος ή χαριστικά, παρά μόνο σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί από τα Κράτη μέλη που παρέχουν τις απαλλαγές ή τις επιστροφές.

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
send