logo-print

Άρθρο 23 - Νόμος 3109/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 23 Εξυπηρέτηση τουριστικών περιοχών

1. Σε τουριστικές περιοχές, που κατά τους θερινούς μήνες εμφανίζεται αυξημένη τουριστική κίνηση και τα υπάρχοντα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, επιτρέπεται να σταθμεύουν και να παρέχουν υπηρεσίες Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα από άλλες διοικητικές μονάδες της χώρας και για το χρονικό διάστημα από πρώτη Ιουνίου μέχρι τριάντα Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Οι περιοχές αυτές καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης μετά από γνώμη των νομαρχιακών συμβουλίων κάθε περιοχής.

2. Κάθε ιδιοκτήτης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, που ήδη έχει σαν έδρα του την τουριστική αυτή περιοχή, δικαιούται να επιλέξει ένα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο με έδρα άλλη διοικητική μονάδα και να προβεί σε συμφωνία συνεργασίας μαζί του. Ο ιδιοκτήτης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου της τουριστικής περιοχής, που θα προβεί σε τέτοια συμφωνία, υποχρεούται στην καταβολή σε δημόσιο ταμείο χρηματικού ποσού, από χίλια (1.000) μέχρι δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ, που καθορίζεται από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, μετά από πρόταση της οικείας Δ.Ο.Υ.. Η μεταστάθμευση του επιβατηγού Ε.Δ.Χ. της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου είναι δυνατή μόνο μετά την καταβολή του προαναφερθέντος ποσού.

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι δυνατό να ορισθεί μεγαλύτερος αριθμός προς μεταστάθμευση αυτοκινήτων ανά ιδιοκτήτη Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου της τουριστικής περιοχής, αν αυτό επιβάλλεται από τις ανάγκες εξυπηρέτησης του κοινού.

4. Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται η διαδικασία, οι όροι και προϋποθέσεις, ο τόπος προέλευσης των Ε.Δ.Χ. οχημάτων που μετασταθμεύουν, αφού ληφθεί πρόνοια ώστε να μην επηρεάζεται η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις περιοχές αυτές και κάθε σχετικό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.

Πολιτειολογία
Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ