logo-print

Άρθρον 8ον - Κανονισμός 285/2016 Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος - Καθήκοντα του Ταμίου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/06/2016

Κωδικοποιημένο
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

α. Ο ταμίας, οριζόμενος από το Διοικητικόν Συμβούλιον του Προσκυνήματος, εισπράττει τα έσοδα του Ιδρύματος και υπογράφει τις αποδείξεις. Ο ταμίας δύναται να είναι και σύμβουλος − μέλος του Δ.Σ. του Ι. Προσκυνήματος.

Επίσης ενεργεί τας πληρωμάς, αφού προηγουμένως εκδοθή το ανάλογον χρηματικον Ένταλμα Πληρωμής, το οποίον υπογράφεται προηγουμένως είτε από τον Πρόεδρο είτε από ειδικώς εξουσιοδοτημένον Σύμβουλον.

Τηρεί τα διαχειριστικά βιβλία του Προσκυνήματος, φυλάσσει ταύτα ως και τα παραστατικά των εισπράξεων και των πληρωμών.

Συντάσσει τον Προϋπολογισμόν και τον Απολογισμόν, τους οποίους υποβάλλει εγκαίρως προς έγκρισιν εις το Διοικητικόν Συμβούλιον δια τα περαιτέρω νόμιμα.

Κρατεί το βιβλίον ταμείου, εις το οποίον καταχωρίζονται με χρονολογικήν σειράν και με την αναγκαίαν λογιστικήν τάξιν τα έσοδα και τα έξοδα, τα οποία πραγματοποιούνται κατά την χρονικήν διάρκειαν εκάστης οικονομικής χρήσεως.

Τηρεί το στέλεχος διπλοτύπων γραμματίων εισπράξεως και το στέλεχος διπλοτύπων ενταλμάτων πληρωμών, τα οποία κατ’ έτος αριθμούνται και θεωρούνται από την Ιεράν Μητρόπολιν Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

β. Το Ι. Προσκύνημα χρησιμοποιεί τα εξής Λογιστικά βιβλία:

− Βιβλίον Ταμείου εσόδων και εξόδων

− Γραμμάτια Εισπράξεως

− Εντάλματα πληρωμών

− Βιβλίον αφιερωμάτων − τιμαλφών

− Βιβλίον Κτηματολογίου

γ. Τα χρήματα του Ι. Προσκυνήματος, είτε αυτά προέρχονται από τα δικά του έσοδα είτε από ετέρας πηγάς, κατατίθενται σε λογαριασμόν ταμιευτηρίου ή όψεως, εις λογαριασμούς επί προθεσμία ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων εις ένα ή πλείονα υποκαταστήματα των τραπεζών ή εις έτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επ’ ονόματι του Ι. Προσκυνήματος. Οι βεβαιούμενοι τόκοι καταχωρίζονται ως έσοδον.

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
send