logo-print

Άρθρο 3 - Νόμος 2861/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

ΑΡΘΡΟ 3 ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΒΑΣΕΙ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

1. Το Συμβαλλόμενο Μέρος θα επαναδέχεται, κατόπιν αιτήματος του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, έναν αλλοδαπό, που έφθασε στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους απευθείας από την επικράτεια του Συμβαλλόμενου Μέρους και του οποίου η είσοδος ή η διαμονή δεν πληρεί τις διατάξεις της νομοθεσίας του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους. Αυτό δεν θα έχει εφαρμογή εάν στον αλλοδαπό έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής από το άλλο Συμβαλλόμενο Μέρος, μετά από την είσοδό του στην εν λόγω χώρα.

2. Το Συμβαλλόμενο Μέρος, κατόπιν αιτήματος του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, θα επαναδέχεται χωρίς διατυπώσεις έναν αλλοδαπό, που μένει παρανόμως στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους και που κατέχει ισχύουσα άδεια παραμονής, ή ισχύουσα βίζα έκ-δοθείσα από το Συμβαλλόμενο Μέρος.

3. Τα Μέρη θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να οδηγούν τους υπηκόους των γειτονικών κρατών πρωτίστως στο κράτος καταγωγής τους.

4. Το Συμβαλλόμενο Μέρος θα επαναδέχεται και έναν απάτριδα αλλοδαπό, ο οποίος έχει εισέλθει στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικό έγγραφο εκδοθέν από το Συμβαλλόμενο Μέρος, που δίνει το δικαίωμα, ακόμη και μετά τη λήξη του, να επιστρέψει στην επικράτεια του Συμβαλλόμενου Μέρους που εξέδωσε αυτό το έγγραφο, ή ο οποίος αμέσως πριν την είσοδό του στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, έχει διαμείνει στην επικράτεια του Συμβαλλομένου Μέρους και έφθασε απευθείας από την επικράτεια του Συμβαλλόμενου Μέρους μετά την έναρξη ισχύος αυτής της Συμφωνίας.

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send