logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 2870/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

ΑΡΘΡΟ 2

Προώθηση και προστασία των επενδύσεων

1. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος δέχεται και ενθαρρύνει, στα πλαίσια της νομοθεσίας του και των διατάξεων της παρούσας Συμφωνίας, επενδύσεις που πραγματοποιούν στο έδαφος του επενδυτές του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους.

2. Επενδύσεις επενδυτών Συμβαλλόμενου Μέρους απολαμβάνουν στο έδαφος του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, δικαίας μεταχειρίσεως και πλήρους και συνεχούς προστασίας και ασφάλειας, αποκλειομένου κάθε μέτρου αδικαιολόγητου ή διακριτικής φύσεως, που θα μπορούσε να παρακωλύσει τη διαχείριση, συντήρηση, χρήση, εκμετάλλευση ή διάθεση των εν λόγω επενδύσεων.

3. Ενδεχόμενη μεταβολή του τύπου της επένδυσης που έχει πραγματοποιηθεί δεν μεταβάλλει το χαρακτήρα της ως επένδυσης, εφόσον η εν λόγω μεταβολή δεν είναι αντίθετη προς τη νομοθεσία του ενδιαφερόμενου Συμβαλλόμενου Μέρους.

4. Η απόδοση των επενδύσεων και, σε περίπτωση επανεπενδύσεως, το σχετικό εισόδημα, απολαμβάνουν της ιδίας προστασίας με την αρχική επένδυση.

5. Επενδύσεις που έχουν αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερων υποχρεώσεων από πλευράς Συμβαλλόμενου Μέρους σε σχέση με επενδυτή του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, διέπονται, μη θιγομένων των διατάξεων της παρούσας Συμφωνίας, από τους όρους των εν λόγω υποχρεώσεων, στο μέτρο που αυτοί είναι ευνοϊκότεροι από τους προβλεπόμενους από την παρούσα Συμφωνία.

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο