logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 2903/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 22

(1) Εξαιρούνται από την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 17 και 19, όσον αφορά το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος, οι δραστηριότητες που συμμετέχουν στο εν λόγω συμβαλλόμενο μέρος, έστω και ευκαιριακά, στην άσκηση της κρατικής εξουσίας.

(2) Οι διατάξεις των άρθρων 17 και 19, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται δυνάμει αυτών δεν εμποδίζουν τη δυνατότητα εφαρμογής των νομοθετικών, ρυθμιστικών και διοικητικών διατάξεων που προβλέπουν την εφαρμογή όρων εργασίας και συνθηκών απασχόλησης στους εργαζόμενους που έχουν αποσπασθεί στο πλαίσιο μιας παροχής υπηρεσιών. Σύμφωνα με το άρθρο 16 της συμφωνίας, γίνεται αναφορά στην οδηγία 96/71/ΕΚ της 16ης Δεκεμβρίου 1996 (EE αριθ. L 18, 1997, σ. 1)3 σχετικά με την απόσπαση των εργαζόμενων στο πλαίσιο μιας παροχής υπηρεσιών.

(3) Οι διατάξεις των άρθρων 17 παράγραφος 1 και 19 δεν εμποδίζουν τη δυνατότητα εφαρμογής των νομοθετικών, ρυθμιστικών και διοικητικών διατάξεων που υπάρχουν σε κάθε συμβαλλόμενο μέρος κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας συμφωνίας όσον αφορά

ί) δραστηριότητες γραφείων εξεύρεσης προσωρινής εργασίας και ευκαιριακής εργασίαςϋ) χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες η άσκηση των οποίων απαιτεί προηγούμενη άδεια στην επικράτεια ενός συμβαλλομένου μέρους και η παροχή των οποίων υπόκειται σε προληπτική εποπτεία των κρατικών αρχών αυτού του συμβαλλομένου μέρους.

(4) Οι διατάξεις των άρθρων 17 παράγραφος 1 και 19 δεν εμποδίζουν τη δυνατότητα εφαρμογής των νομοθετικών, ρυθμιστικών και διοικητικών διατάξεων κάθε συμβαλλομένου μέρους, όσον αφορά τις παροχές υπηρεσιών μικρότερης ή ίσης με 90 εργάσιμες ημέρες, που αιτιολογούνται από επιτακτικούς λόγους που συνδέονται με το γενικό συμφέρον.

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send