logo-print

Άρθρο 32 - Νόμος 2903/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρθρο 32

Παραμεθόριοι ελεύθεροι επαγγελματίες

(1) Ο παραμεθόριος ελεύθερος επαγγελματίας είναι υπήκοος ενός συμβαλλόμενου μέρους που έχει την κανονική κατοικία του στις παραμεθόριες περιοχές της Ελβετίας ή των ομόρων χωρών της και που ασκεί μη μισθωτή δραστηριότητα στις παραμεθόριες περιοχές του άλλου συμβαλλόμενου μέρους επιστρέφοντας στην κύρια κατοικία του βασικά καθημερινώς, ή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Θεωρούνται ως παραμεθόριες περιοχές κατά την έννοια της παρούσας συμφωνίας οι περιοχές που καθορίζονται από τις συμφωνίες που συνήφθησαν μεταξύ της Ελβετίας και των ομόρων χωρών της σχετικά με την παραμεθόριο κυκλοφορία.

(2) Ο υπήκοος ενός συμβαλλόμενου μέρους που επιθυμεί να ασκήσει ως παραμεθόριος και ελεύθερος επαγγελματίας δραστηριότητα στις παραμεθόριες περιοχές της Ελβετίας ή των ομόρων χωρών της λαμβάνει προηγουμένως ειδικό τίτλο διάρκειας έξι μηνών. Λαμβάνει ειδικό τίτλο διάρκειας πέντε ετών τουλάχιστον εφόσον αποδείξει, πριν από το τέλος της περιόδου των έξι μηνών στις αρμόδιες εθνικές αρχές ότι ασκεί ανεξάρτητη δραστηριότητα. Αυτή η περίοδος των έξι μηνών μπορεί στην ανάγκη να παραταθεί για δύο μήνες κατ1 ανώτατο όριο εφόσον έχει πραγματικές πιθανότητες να προσκομίσει αυτήν την απόδειξη.

(3) Ο ειδικός τίτλος ισχύει για το σύνολο της παραμεθόριας περιοχής του κράτους που τον χορήγησε.

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
send