logo-print

Άρθρο 6 - Νόμος 2883/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Αρθρο 6

Εξόφληση επιταγών

1. Κ ισχύς των επιταγών εκτείνεται:

α. κατά γενικό κανόνα μέχρι το. τέλος του πριότου μήνα που ακολουθεί το μήνα της έκδοσης

β. μετά απο συμφωνία ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες Υπηρεσίες μέχρι το τέλος ταυ τρίτου μήνα που ακολουθεί το μήνα της έκδοσης

2. Μετά τις προθεσμίες αυτές οι επιταγές που φθάνουν απευθείας στα Τροφεία πληρωμής δεν εξοφλούνται παρά μόνα αν φέρουν την ένδειξη "VISA FOUR DATE" (χρονολογική θεώρηση) uou χορηγείται αττο την Υπηρεσία που ορίζει η Υπηρεσία έκδοσης με αίτηση του Γραφείου πληρωμής. Οι επιταγές που φθάνουν στις Υπηρεσίες προορισμού σύμφωνα με το άρθρο 5.4 δεν μπορούν να τύχουν χρονολογικής θεώρησης.

3. Η χρονολογική θεώρηση παρέχει στην επιταγή,απο την ημέρα που έγινε αυτό, μια νέα ισχύ,η διάρκεια της οποίας είναι ίση με αυτή που θσ είχε η επιταγή αν εκδίδετα την ιδια ημέρα.

4. Αν η μη πληρωμή πριν απα την πάροδο της προθεσμίας της ισχύος δεν οφείλεται σε υπηρεσιακό λάθος,μπορεί να εισπράττεται ένα τέλος,που ονομάζεται "τέλος χρονολογικής θεώρησης" 0,65 DTS το ανώτερο.

5. Οταν ο ίδιος αποστολέας την ίδια ημέρα και για λογαριασμό του ί δι Ου δικαιούχου έχει εκδόσει περισσότερες επιταγές που το συνολικό ποσό τους υπερβαίνει το ανώτατο όριο που υιοθετήθηκε απο την Υπηρεσία πληρωμής,αυτή η τελευταία έχει δικαίωμα να εξοφλεί τμηματικά τους τίτλους,έτσι ώστε το ποσό που καταβάλλεται στο δικαιούχο σε μια ημέρα να μην υπερβαίνει αυτό το ανώτατο όριο.

6. Κ πληρωμή των επιταγών γίνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της χώρας πληρωμής,

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ