logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 2797/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΡΘΡΟ 1 ΟΡΙΣΜΟΙ

Γισ τους άκοπους της παροϋαος Συμφωνίας, εκτός εάν το κείμενο προβλέπει διαφορετικά:

α) «Αεροπορικές Αρχές» σημαίνει, στην περίπτωση της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής τον Υπουργό υπεύθυνο για την Πολιτική Αεροπορία και στην περίπτωση της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ή σε εκάστη των περιπτώσεων κάθε άλλο πρόσωπο η οωμα εξουσιοδοτημένο να ασκεί οποιαδήποτε αρμοδιότητα προβλεπόμενη από την παρούσα Συμφωνία.

β) -Συμφωνημένα δρομολόγια» σημαίνει τα τακτικά αεροπορικά δρομολόγια στις διαδρομές οι οποίες αναφέρονται στο Παράρτημα της παρούσας Συμφωνίας, για τη μεταφορά επιβατών, φορτίου και ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα συμφωνημένα δικαιώματα χωρητικοτήτων.

γ) -Συμφωνία" σημαίνει την παρούσα Συμφωνία, το συνημμένο σε αυτήν Παράρτημα και οποιαδήποτε Πρωτόκολλα ή συναφή έγγραφα τα οποία τροποποιούν τη Συμφωνία αυτήν ή το Παράρτημα.

δ) Οι όροι -αεροπορικό δρομολόγιο-, -διεθνές αεροπορικό δρομολόγιο", -αεροπορική εταιρεία- και -στάθμευση για μη εμπορικούς σκοπούς· θα έχουν την έννοια η οποία τους αποδίδεται αντίστοιχα στο Αρθρο 96 της Σύμβασης.

ε) ·Ή Σύμβαση» σημαίνει τη Σύμβαση για Διεθνή Πολιτική Αεροπορία, η οποία ετέθη προς υπογραφή στο Σικάγο στις 7 Δεκεμβρίου 1944 και περιλαμβάνει:

(ι) οποιοδήποτε Παράρτημα ή οποιεσδήποτε τροποποιήσεις οι οποίες υιοθετήθηκαν σύμφωνα με το Αρθρο 90 της Σύμβασης και εφόσον παρόμοιο παράρτημα ή τροποποίηση αποτελεί οε δεδομένη στιγμή ισχύουσα εθνική νομοθεσία υπο τη μορφή νόμων ή κανονισμών δεσμευτικών για τα Συμβαλλόμενα Μέρη, και

474

(ϋ) οποιαδήποτε τροποποίηση en' αυτής ετέθη σε ισχύ σύμφωνα με το Άρθρο 94 (α) αυτής και έχει κυρωθεί και από τα Συμβαλλόμενα Μέρη σύμφωνα με τους ισχύοντες εθνικούς νόμους και κανονισμούς.

στ) «Διορισμένη Αεροπορική Εταιρεία» σημαίνει την αεροπορική εταιρεία που έχει διοριστεί και εξουσιοδοτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Αρθρου 3 της παρούσας Συμφωνίας.

ζ) «Κανονικός εξοπλισμός" σημαίνει αντικείμενα εκτός των εφοδίων και ανταλλακτικών, κινητής μορφής, για χρήση επί του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης, συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού πρώτων βοηθειών και διασώσεως.

η) «Ανταλλακτικά·· σημαίνει αντικείμενα επισκευής ή αντικατάστασης, προς ενσωμάτωση οε ένα αεροσκάφος, περιλαμβανομένων των κινητήρων.

θ) -Καθορισμένη διαδρομή» σημαίνει μια διαδρομή που καθορίζεται στο Παράρτημα της Συμφωνίας.

ι) «Τιμολόγιο» σημαίνει τα ποσά που θα καταβάλλονται για τη μεταφορά επιβατών, αποσκευών και φορτίου και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα εφαρμόζονται τα τιμολόγια αυτά, περιλαμβανομένων των τιμών και προϋποθέσεων πρακτόρευσης και άλλων βοηθητικών υπηρεσιών, εξαιρουμένων των αμοιβών και όρων για τη μεταφορά ταχυδρομείου.

κ) «Επικράτεια» σε σχέση με ένα Κράτος έχει την έννοια που δίδεται σε αυτήν στο

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ