logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 2797/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αρθρο 2 της Σύμβασης και

λ) «Τέλος χρήστη» σημαίνει τα τέλη που επιβάλλονται στις αεροπορικές εταιρείες για την παροχή αερολιμενικών και αεροναυτιλιακών διευκολύνσεων σε αεροσκάφη, τα πληρώματά τους και τους επιβάτες, περιλαμβανομένων των συναφών υπηρεσιών και διευκολύνσεων.

ΑΡΘΡΟ 2 ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

1. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος θα χορηγεί στο άλλο Συμβαλλόμενο Μέρος τα δικαιώματα τα οποία καθορίζονται στην παρούσα Συμφωνία, με οκοπά να δίνει τη δυνατότητα στη διορισμένη αεροπορική του εταιρεία να εγκαθιστά και εκτελεί διεθνή αεροπορικά δρομολόγια στις διαδρομές που καθορίζονται στο Παράρτημα.

2. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας, η διορισμένη αεροπορική εταιρεία κάθε Συμβαλλόμενου Μέρους θα έχει το δικαίωμα:

(α) να υπερίπταται της επικράτειας του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, χωρίς προσγείωση,

(β) να σταθμεύει σε αυτήν την επικράτεια για μη εμπορικούς σκοπούς και

(γ) να προσγειώνεται στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους με σκοπό την επιβίβαση και αποβίβαση κίνησης σε επιβάτες, αποσκευές, φορτίο και ταχυδρομείο, κατά την εκτέλεση συμφωνημένου δρομολογίου.

3. Οι αεροπορικές εταιρείες κάθε Συμβαλλόμενου Μέρους, άλλες από εκείνες που είναι διορισμένες, σύμφωνα με τους όρους του Αρθρου 3, θα απολαμβάνουν επίσης τα δικαιώματα που παρέχονται στα στοιχεία α' και β" της παραγράφου 2.

4. Ουδεμία επίκληση της παραγράφου 2 μπορεί να θεωρηθεί ότι παρέχει στην αεροπορική εταιρεία του ενός Συμβαλλόμενου Μέρους το δικαίωμα να επιβιβάζει στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους επιβάτες, αποσκευές, φορτίο και ταχυδρομείο μεταφερόμενα με αμοιβή ή μίσθωση και προοριζόμενα για ένα άλλο σημείο στην επικράτεια αυτού του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους.

5. Εφόσον εξαιτίας ένοπλης σύρραξης, πολιτικών αναταραχών ή γεγονότων ή ειδικών και αούνηθων περιστάσεων, η διορισμένη αεροπορική εταιρεία του ενός Συμβαλλόμενου Μέρους δεν είναι οε θέση να εκτελέσει ένα δρομολόγιο στις κανονικές διαδρομές της, το άλλο Συμβαλλόμενο Μέρος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνει τη συνέχιση εκτέλεσης του δρομολογίου αυτού μέσω κατάλληλης προσωρινής αναδιάταξης των διαδρομών αυτών, περιλαμβανομένης της προσωρινής εκχώρησης εναλλακτικών δικαιωμάτων, αμοιβαία αποφασιζόμενα από τα Συμβαλλόμενα Μέρη.

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)