logo-print

Άρθρο 11 - Νόμος 2797/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αγωγή περί κλήρου

ΑΡΘΡΟ 11 ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τα τιμολόγια που θα εφαρμόζονται από οποιαδήποτε διορισμένη αεροπορική εταιρεία ενός Συμβαλλόμενου Μέρους, για τη μεταφορά προς ή από την επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, θα καθορίζονται οε λογικά επίπεδα, λαμβανομένων υπόψη όλων των σχετικών συντελεστών, περιλαμβανομένου του κόστους λειτουργίας, λογικού κέρδους και των τιμολογίων των άλλων αεροπορικών εταιρειών.

2. Τα τιμολόγια που αναφέρονται στην παράγραφο 1 θα πρέπει, εφόσον είναι δυνατόν, να συμφωνούνται από τις ενδιαφερόμενες αεροπορικές εταιρείες των Συμβαλλόμενων Μερών και η συμφωνία αυτή θα πρέπει, όποτε είναι δυνατόν, να επιτυγχάνεται με τη χρήση των διαδικασιών της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορέων για τον καθορισμό τιμολογίων ή με τη χρήση άλλων παρόμοιων διαδικασιών για τον καθορισμό τέτοιου είδους τιμολογίων που δύνανται να συμφωνούνται μεταξύ των δύο Συμβαλλόμενων Μερών.

3. Οι αεροπορικές αρχές των Συμβαλλόμενων Μερών

θα πρέπει, επί σκοπώ διατήρησης και ενθάρρυνσης του ανταγωνισμού, να εφαρμόζουν τις ακόλουθες διατάξεις για την έγκριση τιμολογίων που θα εφαρμόζονται από τις διορισμένες αεροπορικές εταιρείες κάθε Συμβαλλόμενου Μέρους για μεταφορές μεταξύ ενός σημείου στην επικράτεια του ενός Συμβαλλόμενου Μέρους και ενός σημείου στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους:

(α) Ένα προτεινόμενο τιμολόγιο για να εφαρμοσθεί μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να υποβληθεί από ή για λογαριασμό της ενδιαφερόμενης διορισμένης αεροπορικής εταιρείας και στις δύο αεροπορικές αρχές τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες πριν ή σε συντομότερη περίοδο χρόνου, την οποία οι δύο αεροπορικές αρχές μπορεί να αποφασίζουν αμοιβαία, πριν από την προτεινόμενη ημερομηνία εφαρμογής του.

(β) Με τις προϋποθέσεις των παραγράφων γ' και δ', οποιοδήποτε τιμολόγιο θα αντιμετωπίζεται ως εγκεκριμένο, εκτός εάν εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή του τιμολογίου ή σε συντομότερο χρόνο, που οι αεροπορικές αρχές των δύο Συμβαλλόμενων Μερών μπορεί να αποφασίζουν αμοιβαία, οι αεροπορικές αρχές των δύο Συμβαλλόμενων Μερών έχουν πληροφορήσει η μία την άλλη γραπτώς ότι δεν εγκρίνουν το προτεινόμενο τιμολόγιο ή έχουν ζητηθεί διαβουλεύσεις σύμφωνα με το στοιχείο γ '.

(γ) Εφόσον οι αεροπορικές αρχές ενός των Συμβαλλόμενων Μερών θεωρούν ότι ένα προτεινόμενο τιμολόγιο που υπεβλήθη οε αυτές από μια διορισμένη αεροπορική εταιρεία του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους είναι ή μπορεί να είναι υπερβολικό ή ότι η εφαρμογή του προτεινόμενου τιμολογίου δύναται να είναι ανταγωνιστική και να προκαλέσει ουσιώδη ζημία στην άλλη διορισμένη αεροπορική εταιρεία, μπορούν εντός δεκαπέντε (15) ημερών, από της υποβολής του προτεινομένου τιμολογίου, να ζητήσουν διαβουλεύσεις με τις αεροπορικές αρχές του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους.

Οι διαβουλεύσεις αυτές, που μπορεί να γίνουν και δι' αλληλογραφίας, θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός δεκαπέντε (15) ημερών αφότου ζητήθηκαν και το τιμολόγιο θα έχει ισχύ στο τέλος αυτής της χρονικής περιόδου, εκτός εάν οι αεροπορικές αρχές των δύο Συμβαλλόμενων Μερών αποφασίσουν διαφορετικά.

(δ) Ενα τιμολόγιο καθορισμένο σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου αυτού θα παραμένει σε ισχύ μέχρις ότου καθορισθεί ένα νέο τιμολόγιο. Ανεξάρτητα τούτου η εφαρμογή ενός ισχύοντος τιμολογίου δεν θα πρέπει να παρατείνεται κάνοντας χρήση της παραγράφου αυτής, για περισσότερο από δώδεκα (12) μήνες, μετά την ημερομηνία κατά την οποία αυτό ούτως ή άλλως θα είχε λήξει.

(ε) Οι διορισμένες αεροπορικές εταιρείες των δύο Συμ-βαλόμενων Μερών δεν θα μπορούν να διαφημίζουν τιμολόγια, διαφορετικά από εκείνα τα οποία έχουν καθορισθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του Αρθρου.

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ