logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 2797/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΡΘΡΟ 10 ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. Μία διορισμένη αεροπορική εταιρεία του ενός των Συμβαλλομένων Μερών δα έχει δικαίωμα, με βάση την αμοιβαιότητα, να εγκαθιστά στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους γραφεία για την προώθηση και πώληση αεροπορικών υπηρεσιών.

2. Μία διορισμένη αεροπορική εταιρεία του ενός των Συμβαλλόμενων Μερών θα έχει δικαίωμα να φέρει και διατηρεί στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλομένου Μέρους, το διευθυντικά, εμπορικά, επιχειρησιακό και τεχνικό προσωπικό nou απαιτείται σε σχέση με την παροχή αεροπορικών μεταφορών. Οι απαιτήσεις αυτές σε προσωπικό δύνανται, κατά την κρίση μιας διορισμένης αεροπορικής εταιρείας, να ικανοποιούνται από το δικό της προσωπικό ή με τη χρήση υπηρεσιών οποιουδήποτε άλλου οργανισμού, εταιρείας ή αεροπορικής εταιρείας που εργάζεται στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, εξουσιοδοτημένης από αυτό το Συμβαλλόμενο Μέρος να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες σε άλλους μεταφορείς στην επικράτειά του.

3. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος θα χορηγεί σε μία αεροπορική εταιρεία του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, το δικαίωμα να διενεργεί πωλήσεις αεροπορικών μεταφορών στην επικράτειά του, απευθείας και στη διακριτική ευχέρεια της αεροπορικής εταιρείας, μέσω των πρακτόρων της. Κάθε διορισμένη αεροπορική εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να πωλεί τέτοιες μεταφορές και οποιοδήποτε πρόσωπο θα είναι ελεύθερο να αγοράζει τέτοιες μεταφορές, σε οποιοδήποτε νόμισμα.

4. Η διορισμένη αεροπορική εταιρεία ενός των Συμβαλλόμενων Μερών θα έχει το δικαίωμα να πληρώνει σε τοπικό νόμισμα τις τοπικές δαπάνες στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους ή δεδομένης της συμφωνίας με τους τοπικούς κανονισμούς συναλλάγματος, σε ελεύθερα μετατρέψιμα συναλλάγματα.

5. Οι δραστηριότητες που αναφέρονται στις παραγράφους 1, 2, 3 και 4 θα διενεργούνται σύμφωνα με τους νομούς και κανονισμούς του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους.

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send