logo-print

Άρθρο 7 - Νόμος 2836/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Αρθρο 7

t. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπορεί να αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία Ανώνυμης Χρηματιστηριακής Εταιρίας. Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών και Εταιρίας Λήψης και Διαβίβασης Εντολών όταν διαπιστώνει παράβαση της νομοθεσίας της Κεφαλαιαγοράς που καθιστά τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις η αναστολή αποφασίζεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η σχετική απόφαση εγκρίνεται από το αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Η διάρκεια της αναστολής δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις {3) μήνες. Στην απόφαση αναστολής μπορεί να τίθεται σύντομη προθεσμία στην εταιρία μέσα στην οποία οφείλει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την παύση των παραβάσεων ή την άρση των συνεπειών τους.

2. Η περί προσωρινής αναστολής απόφαση είναι αμέσως εκτελεστή και γνωστοποιείται στην ενδιαφερόμενη εταιρία με κάθε πρόσφορο μέσο και δημοσιεύεται σε περίληψη στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και αε δύο ευρείας κυκλοφορίας ημερήσιες εφημερίδες. Το αργότερο μέχρι την παρέλευση του χρόνου αναστολής, και αφού λάβει υπόψη της τις θέσεις της εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφασίζει είτε την άρση της αναστολής είτε την ανάκληση της άδειας της εταιρίας ή την απαγόρευση της λειτουργίας της σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ιδίως ύστερα από αίτηση της ίδιας της εταιρίας, η αναστολή λειτουργίας μπορεί να παραταθεί για άλλες σαράντα πέντε (45) ημέρες κατ' ανώτατο όριο μετά τη λήξη της.

3. Η ισχύς των προηγούμενων παραγράφων 1 και 2 του παρόντος ανατρέχει στην έναρξη ισχύος του ν. 2533/1997.

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send