logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 2977/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΑΡΘΡΟ 1 ΟΡΙΣΜΟΙ

Για τους σκοπούς της παρούσας Συμφωνίας:

1. "Τελωνειακή Διοίκηση" νοείται στην Ελληνική Δημοκρατία - η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης του Υπουργείου Οικονομικών, και στην Ουκρανία - η Κρατική Τελωνειακή Υπηρεσία της Ουκρανίας.

2. "Τελωνειακή νομοθεσία" νοούνται οι ισχύουσες διατάξεις, που εφαρμόζονται στα εδάφη των Μερών και καθορίζονται από νόμους ή κανονισμούς που διέπουν την εισαγωγή, εξαγωγή, διαμετακόμιση αγαθών, είτε συνδέονται με δασμούς, φόρους και άλλες επιβαρύνσεις είτε με μέτρα απαγορεύσεις, περιορισμών και ελέγχων.

3. «Αιτούν Μέρος» νοείται η Τελωνειακή Διοίκηση που υποβάλλει την αίτηση για συνδρομή σε τελωνειακά θέματα.

4. «Αιτούμενο Μέρος» νοείται η Τελωνειακή Διοίκηση που λαμβάνει την αίτηση για συνδρομή σε τελωνειακά θέματα.

5. «Τελωνειακή παράβαση» νοείται κάθε παραβίαση ή απόπειρα παραβίασης της τελωνειακής νομοθεσίας.

6. «Ναρκωτικά φάρμακα» νοούνται οποιαδήποτε από τις ουσίες, φυσικές ή συνθετικές, που αναφέρονται στους Πίνακες I και II της Ενιαίας Σύμβασης του 1961 για τα ναρκωτικά φάρμακα (με τις σχετικές τροποποιήσεις),

7. «Ψυχότροπες ουσίες» νοείται οποιαδήποτε από τις ουσίες, φυσικές ή συνθετικές, ή οποιαδήποτε φυσική ύλη που αναφέρονται στους Πίνακες I, II, III και IV της Σύμβασης του 1971 για τις ψυχότροπες ουσίες (με τις σχετικές τροποποιήσεις).

8. «Πρόδρομες ουσίες» νοούνται οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται υπό έλεγχο στην παραγωγή ναρκωτικών φαρμάκων και ψυχοτρόπων ουσιών, που αναφέρονται στους Πίνακες I και II της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών του 1988 για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών φαρμάκων και ψυχοτρόπων ουσιών.

9. «Ελεγχόμενη παράδοση» νοείται η τεχνική σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η μεταφορά παράνομων ή ύποπτων αποστολών ναρκωτικών φαρμάκων, ψυχοτρόπων ή προδρόμων ουσιών δια ή μέσα στο έδαφος μιας ή περισσότερων χωρών, εν γνώσει και υπό την επίβλεψη των αρμόδιων αρχών τους, με σκοπό την εξακρίβωση της ταυτότητας προσώπων, αναμεμειγμένων στη διάπραξη τελωνειακών παραβάσεων.

Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ