logo-print

Άρθρο 14 - Νόμος 2983/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Άρθρο 14

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΊΩΝ

1. Τα τιμολόγια τα οποία εφαρμόζονται από τις διορισμένες αεροπορικές εταιρείες του ενός Συμβαλλόμενου Μέρους για μεταφορά από και προς την επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους θα καθορίζονται σε λογικά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους σχετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του κόστους λειτουργίας, λογικού κέρδους, των χαρακτηριστικών των δρομολογίων και τα τιμολόγια άλλων αεροπορικών εταιρειών.

2. Τα τιμολόγια τα οποία αναφέρονται στο Άρθρο 1 της παρούσας Συμφωνίας και στην παράγραφο 1 του Άρθρου αυτού όποτε είναι δυνατόν, θα συμφωνούνται από τις αεροπορικές εταιρείες αμφοτέρων των Συμβαλλόμενων Μερών με τις λοιπές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια στο σύνολο ή τμήμα της διαδρομής και η συμφωνία αυτή θα επιτυγχάνεται συνήθως κάνοντας χρήση των διαδικασιών της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Εταιρειών (εφεξής καλούμενη Δ.Ε.Α.Ε.) για τον καθορισμό τιμολογίων.

3. Τα συμφωνηθέντα κατ' αυτόν τον τρόπο τιμολόγια θα υποβάλλονται σης αεροπορικές αρχές των Συμβαλλόμενων Μερών για έγκριση, τουλάχιστον εξήντα (60) ημέρες πριν από την προτεινόμενη ημερομηνία εφαρμογής τους. Σε ειδικές περιπτώσεις το χρονικό τούτο διάστημα μπορεί να μειωθεί ύστερα από συγκατάθεση των εν λόγω αρχών.

4. Η ως άνω έγκριση μπορεί να δοθεί ρητώς. Εάν καμία από τις αεροπορικές αρχές δεν εκφράσει διαφωνία εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία υποβολής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του παρόντος Άρθρου, τα τιμολόγια αυτά θα θεωρείται ότι έχουν εγκριθεί. Σε περίπτωση μείωσης της περιόδου υποβολής, όπως προβλέπεται από την παράγραφο 3, οι αεροπορικές αρχές μπορούν να συμφωνήσουν ότι η περίοδος εντός της οποίας τυχόν διαφωνία πρέπει να γνωστοποιηθεί θα είναι μικρότερη από τριάντα (30) ημέρες.

5. Εάν δεν συμφωνηθεί τιμολόγιο, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος Άρθρου ή μία αεροπορική αρχή γνωστοποιήσει προς την άλλη αεροπορική αρχή την απόρριψη οποιουδήποτε τιμολογίου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2, οι αεροπορικές αρχές των Συμβαλλόμενων Μερών θα προσπαθήσουν να καθορίσουν το τιμολόγιο με κοινή τους συμφωνία.

6. Εάν οι αεροπορικές αρχές δεν μπορούν να συμφωνήσουν ως προς ένα τιμολόγιο που υποβάλλεται σε αυτές, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του παρόντος Άρθρου, ή ως προς τον καθορισμό οποιουδήποτε τιμολογίου, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του παρόντος Άρθρου, η διαφωνία θα επιλυθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 20 της παρούσας Συμφωνίας.

7. Τιμολόγιο το οποίο καθορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Άρθρου θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την καθιέρωση νέου τιμολογίου. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η ισχύς ενός τιμολογίου δεν μπορεί να παραταθεί δυνάμει της παρούσας παραγράφου για περισσότερο από δώδεκα μήνες από την ημερομηνία κατά την οποία η ισχύς του θα είχε άλλως λήξει.

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send