logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 2983/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 13

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

1. Οι διορισμένες αεροπορικές εταιρείες αμφοτέρων των Συμβαλλόμενων Μερών θα απολαμβάνουν δίκαιες και ίσες ευκαιρίες κατό την εκτέλεση των συμφωνηθέντων δρομολογίων στις καθορισμένες διαδρομές.

2. Κατά την εκτέλεση των συμφωνηθέντων δρομολογίων, οι διορισμένες αεροπορικές εταιρείες κάθε Συμβαλλόμενου Μέρους θα λαμβάνουν υπόψη τους τα συμφέροντα των διορισμένων εταιρειών του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, έτσι ώστε να μην επηρεασθούν δυσμενώς τα δρομολόγια, τα οποία οι τελευταίες εκτελούν στο σύνολο ή τμήμα των αυτών διαδρομών.

3. Τα συμφωνηθέντα δρομολόγια, τα οποία εκτελούν οι διορισμένες από τα Συμβαλλόμενα Μέρη αεροπορικές εταιρείες, θα έχουν άμεση σχέση με τις ανάγκες του κοινού για μεταφορά στις καθορισμένες διαδρομές και θα έχουν ως πρωταρχικό τους στόχο την παροχή, σε λογικό συντελεστή πληρότητας, επαρκούς χωρητικότητας για τη μεταφορά των τρεχουσών και των λογικά προβλεπόμενων απαιτήσεων για τη μεταφορά κίνησης προερχόμενης από ή προοριζόμενης προς την επικράτεια του Συμβαλλόμενου Μέρους που έχει διορίσει τις αεροπορικές εταιρείες.

4. Οι διορισμένες αεροπορικές εταιρείες αμφοτέρων των Συμβαλλόμενων Μερών μπορούν να συμφωνήσουν για τη χωρητικότητα και τη συχνότητα των προσφερόμενων δρομολογίων στις καθορισμένες διαδρομές. Η χωρητικότητα και συχνότητα που θα συμφωνηθεί κατά τον τρόπο αυτόν θα υπόκειται στην έγκριση των αεροπορικών αρχών αμφοτέρων των Συμβαλλόμενων Μερών. Η χωρητικότητα αυτή θα προσαρμόζεται από καιρού εις καιρόν ανάλογα με τις ανάγκες της κίνησης και θα υπόκειται στην έγκριση των αεροπορικών αρχών αμφοτέρων των Συμβαλλόμενων Μερών.

5. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία, σύμφωνα με την παράγραφο 4 ανωτέρω, η προσφερόμενη χωρητικότητα και η συχνότητα των δρομολογίων που θα εκτελεσθούν από τις διορισμένες αεροπορικές εταιρείες κάθε Συμβαλλόμενου Μέρους θα συμφωνηθούν μεταξύ των αεροπορικών αρχών των Συμβαλλόμενων Μερών.

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
send