logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 2951/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 9

Διαδικασίες διάβασης των συνόρων για τις ομάδες παροχής βοήθειας και καθεστώς διαμονής τους στην επικράτεια του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους

Τα Μέλη των ομάδων παροχής βοήθειας θα διασχίζουν τα κρατικά σύνορα του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους δια μέσου των σημείων ελέγχου των συνόρων που είναι ανοικτά για τη διεθνή επικοινωνία, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαβατήρια.

Μπορούν να παραμείνουν στην εδαφική επικράτεια του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους χωρίς βίζες και άδειες διαμονής. Ο επικεφαλής της ομάδας θα πρέπει να έχει τον κατάλογο των μελών της ομάδας του και ένα σχετικό έγγραφο που εκδίδεται από το αρμόδιο όργανο του παρέχοντος Συμβαλλόμενου Μέρους, το οποίο θα επιβεβαιώνει τη δικαιοδοσία του.

Η διαδικασία διάβασης των συνόρων και η παραμονή στο έδαφος του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους για τις ομάδες έρευνας που είναι εφοδιασμένες με σκυλιά θα καθορισθεί σύμφωνα με τους κρατικούς κανονισμούς καραντίνας του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο έδαφος του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους, τα μέλη των ομάδων παροχής βοήθειας θα υποχρεούνται να σέβονται την νομοθεσία αυτού του κράτους. Συγχρόνως θα υπόκεινται στην κρατική δικαιοδοσία του παρέχοντος Συμβαλλόμενου Μέρους που αφορά την εργατική νομοθεσία και τα συναφή θέματα. Στην περίπτωση που αυτές οι ομάδες περιλαμβάνουν στρατιωτικό προσωπικό, οι δραστηριότη-τές τους θα υπόκεινται στη νομοθεσία του παρέχοντος Συμβαλλόμενου Μέρους που ρυθμίζει το καθεστώς του στρατιωτικού προσωπικού.

Η μεταφορά των ομάδων παροχής βοήθειας και του εξοπλισμού τους και των υλικών υποστήριξης θα γίνεται με τη χρήση οδικής, σιδηροδρομικής, θαλάσσιας ή εναέριας συγκοινωνίας.

Η σειρά χρήσης των παραπάνω αναφερόμενων μέσων μεταφοράς θα καθοριστεί από τα αρμόδια όργανα των Συμβαλλόμενων Μερών, μετά από Συμφωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ