logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 2951/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Άρθρο 10

Εισαγωγή και εξαγωγή εξοπλισμού και υλικών υποστήριξης για παροχή βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Τα εφόδια και τα υλικά υποστήριξης που εισάγονται και εξάγονται από την εδαφική επικράτεια του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους για παροχή βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα εξαιρούνται από δασμούς τελωνείου, έξοδα και φόρους. Ο εξοπλισμός και τα υλικά υποστήριξης θα εκτελωνίζονται χρησιμοποιώντας απλοποιημένη διαδικασία και κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδίδονται από τα αρμόδια όργανα και των δύο Συμβαλλόμενων Μερών, υποδεικνύοντας τη σύνθεση των ομάδων παροχής βοήθειας, τις καταστάσεις εισαγόμενου και εξαγόμενου εξοπλισμού και των υλικών υποστήριξης.

Οι ομάδες παροχής βοήθειας θα απαγορεύεται να μεταφέρουν οποιαδήποτε άλλα προϊόντα εκτός του εξοπλισμού τους και των υλικών υποστήριξης.

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας παροχής βοήθειας, ο εξοπλισμός που εισήχθη στην επικράτεια του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους θα πρέπει να εξαχθεί από αυτό. Αν, λόγω ειδικών συνθηκών, η εξαγωγή του εξοπλισμού είναι αδύνατη, μπορεί να δοθεί δωρεάν ως βοήθεια σε αρμόδια όργανα του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους, με όρους που θα συμφωνηθούν. Στην περίπτωση αυτή είναι αναγκαίο να ενημερωθούν το αρμόδιο όργανο και οι τελωνειακές αρχές του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους, υποδεικνύοντας τον τύπο, την ποσότητα και την τοποθεσία τον εξοπλισμού που θα παραδοθεί.

Σε περίπτωση ανάγκης επείγουσας ιατρικής βοήθειας, η απαιτούμενη ποσότητα φαρμάκων που εμπεριέχουν ναρκωτικές ουσίες μπορεί να εισαχθεί στην εδαφική επικράτεια του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους. Σε αυτήν την περίπτωση, ο επικεφαλής της ομάδας παροχής βοήθειας θα πρέπει να παρουσιάσει στα τελωνειακά όργανα του αιτούντος και του παρέχοντος Συμβαλλόμενου Μέρους μία δήλωση για τα φάρμακα που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες, υποδεικνύοντας την ποσότητά τους και την ονοματολογία τους.

Τα εξειδικευμένα φάρμακα δεν θα υπόκεινται σε παράδοση στο αιτούν Συμβαλλόμενο Μέρος και θα χρησιμοποιούνται μονάχα από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, των ομάδων παροχής βοήθειας, εάν αυτά συμβούν κατά

υπό τον έλεγχο των εκπροσώπων αυτού του Συμβαλλό- τη διάρκεια των δραστηριοτήτων των σχετικών με την εμενου Μέρους. φαρμογή της παρούσας Συμφωνίας.

Τα μη χρησιμοποιημένα φάρμακα που περιέχουν ναρ- Εάν ένα μέλος της ομάδας του παρέχοντος Συμβαλλόκωτικές ουσίες θα εξαχθούν υπό τον τελωνειακό έλεγχο μενου Μέρους, κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων ετου αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους σύμφωνα με έγ- ντός του εδάφους του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέγραφο που θα επιβεβαιώνει την ονοματολογία τους και ρους που σχετίζονται με την εφαρμογή της παρούσας

την ποσότητά τους. Συμφωνίας, προκαλέσει ζημιά σε ένα νομικό ή φυσικό

Για τα χρησιμοποιημένα φάρμακα που περιέχουν ναρ- πρόσωπο, η ζημιά αυτή θα αποζημιωθεί από το αιτούν

κωτικές ουσίες, οι Τελωνειακές Αρχές του αιτούντος Συμ- Συμβαλλόμενο Μέρος, σύμφωνα με τις νόμιμες ρυθμίσεις

βαλλόμενου Μέρους θα πρέπει να εφοδιαστούν με πιστο- που λαμβάνονται υπόψη σε περίπτωση ζημίας προξενουποιητικό χρήσης τους, υπογεγραμμένο από τον επικεφα- μένης από τους πολίτες της που παρέχουν βοήθεια.

λής και το γιατρό της ομάδας παροχής βοήθειας και Η ζημιά που προξενείται από μέλος της ομάδας εσκεμπιστοποιημένο από έναν εκπρόσωπο του αρμόδιου οργά- μένα ή που οφείλεται σε βαρεία αμέλεια, θα αποζημιωθεί

νου του αιτούντος Συμβαλλόμενου Μέρους. από το παρέχον Συμβαλλόμενο Μέρος.

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ