logo-print

Άρθρο 14 - Νόμος 2919/2001 - Στελέχωση και λειτουργία του Κ.Ε.Τ.ΕΘ.Α.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/06/2001

Υπό κωδικοποίηση
Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

1. Οι πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των υφιστάμενων Ερευνητικών Κέντρων, από της συγκροτήσεώς του μεταφέρονται στο Κ.Ε.Τ.ΕΘ.Α., όπως ειδικότερα ορίζεται από το προεδρικό διάταγμα της παραγράφου 10 του άρθρου αυτού. Μέχρι την έκδοση και εφαρμογή του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος, το Κ.Ε.Τ.ΕΘ.Α. θα χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις και το υλικό που χρησιμοποιούσαν τα Ερευνητικά Κέντρα από και μετά την 1.9.1999.

2. Το επιστημονικό προσωπικό των Ερευνητικών Κέντρων Κ.Ε.ΤΕ.Σ., Κ.Ε.Τ.Α., Γ.Ε.Τ.Ε.Ν. μόνιμο ή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, οι ειδικοί επιστήμονες του ν.δ. 125/ 1974, με διδακτορικό δίπλωμα, διορίζεται με αίτησή του, μετά από κρίση πενταμελούς ειδικής επιτροπής ερευνητών Α' ή Β' βαθμίδας καθηγητών Α.Ε.Ι., εκπροσώπων των Ερευνητικών Κέντρων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γ.Δ.Α.Β.Ε.Τ., που συγκροτείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης, εντάσσεται σε μόνιμες οργανικές θέσεις ερευνητών. Το επιστημονικό προσωπικό που δεν κατέχει διδακτορικό δίπλωμα, αλλά έχει τουλάχιστον δεκαετή προϋπηρεσία σε ένα από τα Ερευνητικά Κέντρα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με συμμετοχή στην ανάπτυξη συγκεκριμένων ερευνητικών προγραμμάτων τεχνολογικής καινοτομίας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και ο σχεδιασμός και η κατασκευή βιομηχανικών πρωτοτύπων, βελτιωμένων ή νέων προϊόντων, κατά την έννοια του άρθρου 2 του π.δ. 274/2000 (ΦΕΚ 225 Α'), ή ερευνητικού - αναπτυξιακού έργου που τεκμηριώνεται ως συγκρίσιμο με διδακτορική διατριβή, διορίζεται μετά από κρίση της άνω Επιτροπής και εντάσσεται σε μόνιμες οργανικές θέσεις Ε.Λ.Ε. ( άρθρο 20 παρ.3α του ν.1514/1985).

3. Το επιστημονικό προσωπικό της παραπάνω παραγράφου - μόνιμο ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου -που δεν θα ενταχθεί σε θέσεις ερευνητικού προσωπικού βαθμίδων Α', Β', Γ', Δ', εντάσσεται με αίτησή του σε συνιστώμενες ανάλογα με τα προσόντα του μόνιμες οργανικές θέσεις, που προβλέπονται στο άρθρο 20 παρ. 3α του ν. 1514/1985, σύμφωνα με τις διατάξεις του προεδρικού διατάγματος της παραγράφου 10 του άρθρου αυτού.

4. Η κρίση της Επιτροπής, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας και των περιορισμών δημοσίευσης διαβαθμισμένου έργου, γίνεται με βάση τα επιστημονικά προσόντα, το σύνολο και τη φυσιογνωμία του εκτελεσθέντος επιστημονικού και τεχνολογικού έργου και τη συμβολή του στην ανάπτυξη και κατασκευή αμυντικών επιστημονικών και τεχνολογικών συστημάτων και ανάλογη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του ν. 1514/1985.

5. Το πόρισμα της Επιτροπής κοινοποιείται στους κρινομένους, οι οποίοι, εντός δεκαπέντε (15) ημερών έχουν δικαίωμα ένστασης ενώπιον της Επιτροπής. Η απόφαση αυτής επί των ενστάσεων αποστέλλεται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σε περίπτωση που μετά την ένταξη οι ετήσιες συνολικές αποδοχές του εντασσόμενου προσωπικού είναι μικρότερες από τις ήδη καταβαλλόμενες, τότε η διαφορά των αποδοχών αποτελεί προσωπικό επίδομα, που καταβάλλεται μέχρι εξισώσεώς του.

6. Το λοιπό προσωπικό των Ερευνητικών Κέντρων δύναται με αίτησή του να ενταχθεί και να καλύψει οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού του Κ.Ε.Τ.ΕΘ.Α. που θα προβλέπεται στο προεδρικό διάταγμα της παραγράφου 10 του άρθρου αυτού.

7. Οι ειδικοί επιστήμονες του ν.δ. 125/1974 που δεν υπηρετούν σε Ερευνητικά Κέντρα, παραμένουν σε προσωποπαγείς θέσεις της Υπηρεσίας τους και εξακολουθούν να αμείβονται σύμφωνα με τις ισχύουσες προ της δημοσίευσης του παρόντος διατάξεις.

8. Μέχρι τη δημοσίευση και εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος της παραγράφου 10 του άρθρου αυτού, τα υφιστάμενα Ερευνητικά Κέντρα (Κ.Ε.ΤΕ.Σ., Γ.Ε.Τ.Ε.Ν., Κ.Ε.Τ.Α.) εξακολουθούν να λειτουργούν, σύμφωνα με τις διατάξεις που τα διέπουν. Το προσωπικό τους εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του σε αυτά και να αμείβεται σύμφωνα με τις πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου διατάξεις.

9. Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς των Ερευνητών και εν γένει του επιστημονικού προσωπικού του Κ.Ε.Τ.ΕΘ.Α., εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους Ερευνητές και το εν γένει επιστημονικό προσωπικό των Εθνικών Ερευνητικών Κέντρων του ν. 1514/1985.

10. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών, μέσα σε προθεσμία έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, η οποία μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ρυθμίζονται:

α. Θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του Κ.Ε.Τ.ΕΘ.Α., οι αρμοδιότητες των οργάνων του, ο αριθμός των αναγκαίων θέσεων του ερευνητικού, Ε.Λ.Ε., τεχνικού, διοικητικού και στρατιωτικού προσωπικού, τα προσόντα και η διαδικασία πρόσληψης και προαγωγής του προσωπικού, ο αριθμός των αναγκαίων θέσεων του με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου προσωπικού.

β. Οι πόροι, οι πηγές χρηματοδότησης του Κ.Ε.Τ.ΕΘ.Α. και η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων των υφιστάμενων Ερευνητικών Κέντρων σε αυτό, συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού λογαριασμού του Γ.Ε.Τ.Ε.Ν..

γ. Σύσταση, κατάργηση και διαχείριση ειδικών λογαριασμών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2771/1999.

δ. Σύνταξη κανονισμών προμηθειών και οικονομικής διαχείρισης, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια ή τεχνικό ζήτημα που απαιτείται για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος.

11. Με το ίδιο ή όμοιο διάταγμα ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στους ειδικούς επιστήμονες του ν.δ. 125/1974, καθώς και του λοιπού επιστημονικού προσωπικού των Ερευνητικών Κέντρων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι δεν θα ενταχθούν σε θέσεις ερευνητικού προσωπικού ή Ε.Λ.Ε., καθώς και θέματα που αφορούν στο τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα, αναγκαία για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου.

12. Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, καταργούνται:

α. Η παράγραφος 9 του άρθρου 25 του ν. 2292/1995.

β. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του νόμου αυτού.

 

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο