logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 2919/2001 - Βιομηχανικές Περιοχές

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/06/2001

Υπό κωδικοποίηση
Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

1. α. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ Α.Ε. (Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε.) μπορεί να εισφέρει τον κλάδο των Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙ.ΠΕ.) σε λειτουργούσα ή νεοϊδρυόμενη προς τούτο, από μόνη την ίδια, κατά τη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 2(η) του Καταστατικού της, ανώνυμη εταιρεία, ως προς την οποία δεν εφαρμόζεται η παρ. 11 του άρθρου 7 του ν. 2386/1996. Κατά τα λοιπά, για την απόσπαση και εισφορά του ανωτέρω κλάδου, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 2166/1993, εφόσον δεν τροποποιούνται με διατάξεις του παρόντος.

β. Με την εισφορά του κλάδου αυτού στην εταιρεία της προηγούμενης παραγράφου επέρχεται καθολική διαδοχή σε όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις της Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε. σχετικά με τις ΒΙ.ΠΕ.. Όπου στην οικεία νομοθεσία, τις κατ' εξουσιοδότηση εκδοθείσες πράξεις κανονιστικού περιεχομένου και τους κανονισμούς λειτουργίας των ΒΙ.ΠΕ. γίνεται αναφορά στην Ε.Τ.Β.Α., η αναφορά αυτή νοείται από τη σύσταση της εταιρείας του εδαφίου (α) της παρούσας παραγράφου, ότι γίνεται στην εταιρεία αυτήν.

γ. Η παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 1892/1990 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει όταν αποκτούν τα πιο πάνω δικαιώματα το Ελληνικό Δημόσιο, οι δήμοι και κοινότητες, τα νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα, αυτοί που αποκαθίστανται κατά τις διατάξεις της αγροτικής νομοθεσίας, η εταιρεία στην οποία θα εισφερθεί ο κλάδος των ΒΙ.ΠΕ. από την Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε..»

δ. Η χρηματοδότηση συμπληρωματικών έργων στις ήδη οριοθετημένες Βιομηχανικές Περιοχές του άρθρου 19 παρ. 1 του ν. 2545/1997 (ΦΕΚ 254 Α') μπορεί να καλύπτεται στο σύνολό της από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), εφόσον φορέας υλοποίησης των έργων είναι η Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε. ή η εταιρεία στην οποία θα εισφερθεί ο κλάδος των Βιομηχανικών Περιοχών από την Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε..

2. Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε. μπορούν να διατίθενται στην εταιρεία της προηγούμενης παραγράφου υπάλληλοι της Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε., που παρείχαν την εργασία τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κλάδου των ΒΙ.ΠΕ.. Η διάθεση των υπαλλήλων αυτών θα γίνεται με σύμβαση μεταξύ της Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε. και της εταιρείας για ορισμένο χρόνο και θα λήγει σε κάθε περίπτωση την 30η ημέρα από την επόμενη ημέρα, κατά την οποία η συμμετοχή της Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε. στο κεφάλαιο της εταιρείας θα καταστεί μικρότερη του 50%. Κατά το διάστημα της διαθέσεώς τους από την Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε. στην εταιρεία , οι διατιθέμενοι υπάλληλοι διατηρούν ακέραια τα δικαιώμα-τά τους (μισθολογικά, βαθμολογικά κ.λπ.), έναντι της Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε. και της εταιρείας, για όσο διάστημα η Ε.Τ.Β.Α. συμμετέχει στο κεφάλαιό της κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον.

3. Η Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε. μπορεί να σχηματίζει ειδικό αποθεματικό με τη χρήση μέρους ή του συνόλου των κονδυλίων που χορηγήθηκαν ή χορηγούνται από το Π.Δ.Ε. ή άλλες πηγές για τα στοιχεία αυτά του ενεργητικού για: α) ενδεχόμενη απαξίωση στοιχείων του ενεργητικού της, β) ενδεχόμενη ζημία από τη λειτουργία των ΒΙ.ΠΕ. και γ) δαπάνες έργων υποδομής, οι οποίες δεν έχουν ενσωματωθεί στην αξία των οικοπέδων των ΒΙ.ΠΕ.. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται και προς την εταιρεία της παραγράφου 1 του παρόντος, σε ό,τι αφορά στις ΒΙ.ΠΕ..

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
send