logo-print

Άρθρο 14 - Νόμος 2920/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Άρθρο 14

1. Στην Περιφέρεια Αττικής συνιστάται αεροϋγειονο-μείο, που λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας, για την κάλυψη αναγκών του νέου διεθνούς αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

2. Το αεροϋγειονομείο έχει τις εξής αρμοδιότητες:

α. Χειρίζεται όλα τα υγειονομικά θέματα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της ελληνικής νομοθεσίας.

β. Ελέγχει τη διατήρηση του χώρου του αεροδρομίου και των γύρω από αυτό χώρων, σε κατάσταση που να καλύπτει τους όρους υγιεινής.

γ. Ασκεί τον υγειονομικό έλεγχο στα με υγειονομικό ενδιαφέρον καταστήματα του αεροδρομίου.

3. Το αεροϋγειονομείο λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας σε 24ωρη βάση.

4. Για τη στελέχωση του αεροϋγειονομείου συνιστώνται στην Περιφέρεια Αττικής οι ακόλουθες θέσεις προσωπικού, που προσαυξάνουν τις υφιστάμενες θέσεις των οικείων κλάδων.

α. Στον κλάδο ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. δύο

(2) θέσεις με βαθμούς Δ'- Α'.

β. Στον κλάδο ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας τέσσερις (4) με βαθμούς Δ'-Α', ειδικότητας Δημόσιας Υγιεινής.

γ. Στον κλάδο ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού μία (1) θέση με βαθμούς Δ'-Α'.

δ. Στον κλάδο ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων τρεις (3) θέσεις με βαθμό Δ'- Α'.

5. Προσόντα διορισμού στις θέσεις της προηγούμενης παραγράφου είναι τα οριζόμενα στις διατάξεις του Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α') όπως εκάστοτε ισχύουν.

6. Ο προϊστάμενος του τμήματος αεροϋγειονομείου προέρχεται από τον κλάδο ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. και σε περίπτωση έλλειψης από τον κλάδο ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.

7. Επιτρέπεται η κάλυψη των θέσεων της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου με μετάταξη υπαλλήλων από δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμίδας, εφόσον οι μετατασσόμενοι έχουν τα προσόντα που απαιτούνται για την κάλυψη των θέσεων στις οποίες μετατάσσονται. Η μετάταξη διενεργείται μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων και συνεκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών, ύστερα από γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Πρόνοιας και του κατά περίπτωση αρμοδίου. Προκειμένου για υπαλλήλους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης απαιτείται και η γνώμη του ανώτερου μονομελούς οργάνου διοίκησης αυτών. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 71 και της παρ. 2 του άρθρου 73 του Ν. 2683/

1999.

8. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής μπορεί να αποσπώνται, χωρίς γνώμη των υπηρεσιακών συμβουλίων, για χρονικό διάστημα μέχρι τριών

(3) μηνών, υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών και νομικών

προσώπων δημοσίου δικαίου της Περιφέρειας, για κάλυψη αυξημένων αναγκών του αεροϋγειονομείου, σε περιπτώσεις που αυτές δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν από το υπηρετούν προσωπικό. Οι αποσπώμενοι, κατά το χρόνο της απόσπασης, εξακολουθούν να λαμβάνουν πλήρεις τις τακτικές και πάσης φύσεως πρόσθετες απολαβές της οργανικής τους θέσης από την υπηρεσία στην οποία οργανικά ανήκουν.

9. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας ορίζονται τα ειδικότερα καθήκοντα των ιατρών και των υπαλλήλων του κλάδου ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας, που υπηρετούν στο αεροϋγειονομείο.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
send