logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3257/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
 Επιστημονική Ημερίδα: Επιρροές του Οθωμανικού Νόμου περί Γαιών στο Νόμο περί Εθνικού Κτηματολογίου

Άρθρο 2

Το άρθρο 8 του Ν.Δ 268/1968 (ΦΕΚ 13 Α') αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 8

1. Οι απόφοιτοι από τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών αναλαμβάνουν υποχρέωση παραμονής στις Ε.Δ. για πέντε έτη από την ονομασία τους σε Λοχίες, Κελευστές και Σμηνίες.

2. Οι μόνιμοι υπαξιωματικοί, που κατατάσσονται απευθείας στις Ε.Δ. ύστερα από διαγωνισμό, καθώς και οι μο-νιμοποιούμενοι υπαξιωματικοί αναλαμβάνουν υποχρέωση παραμονής πέντε ετών από την ονομασία τους ως μόνιμων υπαξιωματικών.

3. Μόνιμοι υπαξιωματικοί και ανθυπασπιστές, που αποστέλλονται από την υπηρεσία τους στο εξωτερικό για εκπαίδευση και για περίοδο μεγαλύτερη των έξι μηνών, αναλαμβάνουν υποχρέωση παραμονής στις Ε.Δ. για χρόνο διπλάσιο του χρόνου φοίτησης, σε καμία όμως περίπτωση λιγότερο από δύο έτη. Αποστολές για εκπαίδευση στο εξωτερικό διάρκειας μικρότερης των έξι μηνών υπολογίζονται αθροιστικά, εφόσον αυτές συντελούνται μέσα σε περίοδο δύο ετών.

4. Μόνιμοι υπαξιωματικοί και ανθυπασπιστές, που αποστέλλονται για εκπαίδευση στο εξωτερικό από την υπηρεσία, με ή χωρίς διενέργεια διαγωνισμού, θεωρείται ότι μεταβαίνουν με τη θέλησή τους.

5. Μόνιμοι υπαξιωματικοί και ανθυπασπιστές, που σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού, είτε αποστέλλονται από την υπηρεσία είτε επιλέγονται από την υπηρεσία ύστερα από αίτησή τους για εκπαίδευση, υποχρεούνται να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία βεβαιώνουν ότι έλαβαν γνώση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν.

6. Ο χρόνος εκπαίδευσης λογίζεται από την έναρξη μέχρι τη λήξη της και στο χρόνο αυτό συνυπολογίζονται και οι προβλεπόμενες κατά το διάστημα αυτό διακοπές.

7. Η υποχρέωση, που ορίζεται στην παράγραφο 3 του παρόντος, υπολογίζεται μετά τη λήξη της εκπαίδευσης που δημιούργησε την υποχρέωση και προστίθεται στην αρχική υποχρέωση των παραγράφων 1 και 2. Ο χρόνος εκπαίδευσης δεν προσμετράται για τη συμπλήρωση της αναλαμβανόμενης υποχρέωσης.

8. Όσοι απομακρύνονται από τις Ε.Δ., λόγω καταστατικής ποινής, που συνεπάγεται την έξοδό τους ή λόγω υποβολής ειδικής έκθεσης αποστρατείας, καθώς και όσοι θα εξέλθουν με αίτησή τους πριν από την εκπλήρωση της κατά περίπτωση ανειλημμένης υποχρέωσής τους, υποχρεούνται να καταβάλουν υπέρ του Δημοσίου αποζημίωση ίση με το γινόμενο του βασικού μισθού του κατεχόμενου βαθμού επί τους υπολειπόμενους μήνες υποχρέωσης παραμονής στο στράτευμα.

9. Όσοι αποχωρήσουν με αίτησή τους πριν από την εκπλήρωση των ανειλημμένων υποχρεώσεών τους και έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό υποχρεούνται να καταβάλουν εκτός από την ανωτέρω αποζημίωση και τη δαπάνη της εκπαίδευσής τους.

10. H αποζημίωση ή η δαπάνη εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, καταλογίζεται και βεβαιώνεται ως δημόσιο έσοδο κατά τις διατάξεις του άρθρου 55 του π.δ. 16/1989 (ΦΕΚ

89 Α').»

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
Πολιτειολογία